- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci svađaju Špance: „Razočaran sam!“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOTurnir u Madridu
Turnir u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Američka kompanija IMG je izazvala veliko nezadovoljstvo španskih tenisera uoči turnira u Madridu jer je specijalne pozivnice za učešće, kao vlasnik tog takmičenja, ostavila nedostupnim za španske tenisere.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Teniska tradicija je da domaći igrači imaju prednost pri deljenju specijalnih pozivnica, ali je američka kompanija to odlučila da prekine, što je posebno zabolelo legendarnog Fernanda Verdaska.
„Madrid je moj grad, igrao sam ovde 17 godina. I oni su sada, kada je meni potrebna specijalna pozivnica, odlučili da je daju Luki Puju, francuskom teniseru i nekim igračima na 500. mestima na ATP listi. Puj je moj prijatelj, sve je u redu, ali to nema smisla, kao da ja u Parizu dobijem pozivnicu umesto njega“, naveo je Verdasko.
On je istakao da je čak preko direktora turnira i nekadašnjeg saigrača iz reprezentacije Španije Felisijana Lopesa pokušao da dobije objašnjenje.
„Feli je učinio sve da mi pomogne, ali je IMG rekao da to ne može. Uvek ću biti na Felijevoj strani, ali sada sam razočaran“, istakao je Verdasko.
Njegov stav deli i koleginica Paula Badosa, polufinalistkinja turnira 2021. godine.
„Veoma sam tužna što se ovakve stvari dešavaju španskom tenisu. Mi ovde imamo mnogo potencijala, prošle godine sam ja dobila pozivnicu i imala jedan od najboljih turnira u karijeri. To je turnir koji nikada neću zaboraviti i sve je bilo moguće samo zbog te pozivnice“, istakla je Badosa.
Kompanija IMG je kupila turnir u Madridu u decembru 2021. godine i tada ga je predstavila kao jednog od dva najvažnija takmičenja uoči Gren slem turnira na šljaci, Rolan Garosa, na programu je od 28. aprila do 8. maja, u obe konkurencije i slavi 20. godišnjicu.
Island - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
SPORT
Bizaran nastavak hajke na Ruse – čak i iz „zemlje vatre i leda“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala