- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov o pozivu Putinu na samit G20: Rano govori o modalitetu učešća Rusije

© Sputnik / Vitaliй BelousovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Rusija će se pripremati za samit G20, ali o modalitetu njenog učešća na skupu još je rano govoriti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je podsetio da je u četvrtak održan „veoma pozitivan“ telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina i Džokoa Vidoda, predsednika Indonezije, koja će u novembru biti domaćin samita G20.
Na pitanje da li će Putin posetiti Indoneziju tokom samita G20 ili će učestvovati u radu skupa posredstvom video-konferencije, Peskov je odgovorio:
„Ne, takvih odluka nema. Predsednik je zaista zahvalio gospodinu Vidodu za ljubazni poziv da učestvuje u samitu i Rusija će se pripremati za zaj samit i učiniti sve što je moguće da predsedavanje Indonezije bude uspešno“.
Agencija Frans pres je ranije, pozivajući se na izjavu predsednika Indonezije Džoka Vidoda, saopštila da su i predsednik Rusije Vladimir Putin, i predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, dobili poziv na samit.
Agencija Blumberg je prenela da je Vidodo rekao da Putin namerava da poseti samit. Dvojica lidera su u četvrtak razgovarali telefonom o situaciji u Ukrajini i radu G20.
Zelenski je ranije saopštio da je razgovarao s Vidodom i da mu je zahvalio za poziv na samit „Velike dvadestorice“.
Samit G20 treba da bude održan u novembru na Baliju.
Ministarstvo spoljnih poslova Kine, Peking - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
RUSIJA
Kina kritikuje ideju da se Rusija isključi iz G20: Nijedna članica nema prava na to
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala