- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kina kritikuje ideju da se Rusija isključi iz G20: Nijedna članica nema prava na to

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo spoljnih poslova Kine, Peking
Ministarstvo spoljnih poslova Kine, Peking - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2022
Pratite nas
Rusija je važan deo Grupe dvadeset i nijedna članica G20 nema pravo da lišava članstva drugu zemlju, izjavio je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Van Venbin, komentarišući ideju da se Rusija isključi uz G20.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„G20 je glavni forum međunarodne ekonomske saradnje i Rusija je njena važna članica. Nijedna članica Grupe dvadeset nema prava da lišava članstva drugu zemlju“, rekao je diplomata.
Ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao da SAD podržavaju isključenje Rusije iz Grupe dvadeset (G20), ali bi želeli da izvrše konsultacije po ovo pitanju sa državama-partnerima.
Podsetimo, ministar spoljnih poslova Poljske Zbignjev Rau izjavio da bi Poljska mogla da zameni Rusiju u G20. Komentarišući mogućnost da se Rusija isključi iz G20 i Svetske trgovinske organizacije, nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da odluke treba da donose sve zemlje učesnice.
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2022
RUSIJA
Zaharova poručuje Evropi: Nismo mi vreća za udaranje - sami sebi stvarate probleme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala