Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Konsultacije o novoj Vladi Srbije nakon mišljenja pravnika

© STRAHINJA ACIMOVICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se za početak konsultacija u vezi nove Vlade čeka odluka pravnika da se vidi da li je moguće to učiniti pre isteka njegovog prvog mandata ili se mora sačekati da mu počne drugi predsednički mandat.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, a nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Stelantis, naveo da će ukoliko bude moguće da započne razgovore sa političkim partijama u toku prvog mandata, konsultacije biti najverovatnije u drugoj polovini maja, a ako ne, onda odmah posle polaganja zakletve u Narodnoj skupštini i ppočetka drugog predsedničkog mandata.
"Čekam konačno viđenje naših pravnika, kada se sve procedure završe da vidimo da li moram da čekam istek prvog mandata 31. maja jer mi tek tada počinje drugi predsednički mandat. U zavisnosti od toga, ako je moguće u okviru prvog onda bi to bilo u drugoj polovini maja, a ako ne, odmah čim položim zakletvu u Narodnoj skupštini", kazao je predsednik.
Ističe da je od velike važnosti da se što pre započne sa razgovorima i da se postigne dogovor o, kako kaže, najboljoj mogućoj vladi koja bi se uhvatila u koštac sa problemima.
Navodi i da sada svakodnevno ima sastanke sa premijerkom Anom Brnabić o ključnim pitanjima i dodaje da danas nisu samo pitanja robnih rezervi, već svih poljoprivrednih proizvoda.
U tom smislu, podseća da su već bili pregovori sa mlekarima i najavljuje da će premijerka te pregovore nastaviti danas.
"Puno je problema jer kada cena nafte skače u svetu, a mi ne možemo na to da utičemo, kada skače cena gasa, ne možete da utičete na to, to utiče i na sve ostale proizvode i to su naši problemi sa kojima se suočavamo", kazao je predsednik.
Najavio je i da će se sutra ili prekosutra obratiti javnosti o svim problemima sa kojima se trenutno suočava naša zemlja.
"Očekuje me naporna agenda narednih dana, sutra ili prekosutra obratiću se javnosti, 3. maja idem u Grčku, 4. maja u Nemačku gde je moguć susret sa kancelarom Šolcom", dodao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodstvom kompanije „Stelantis“  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SRBIJA
U Kragujevcu počinje proizvodnja električnog automobila; Vučić: Nova era u investicijama u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala