- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Vašington post“: Rusku vojnu bazu u Crnom moru štite obučeni delfini

© Sputnik / Sergeй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaBrodovi Crnomorske flote u luci Sevastopolj.
Brodovi Crnomorske flote u luci Sevastopolj. - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Rusija je rasporedila obučene delfine na ulazu u ključnu luku u Crnom moru kako bi zaštitila Sevastopolj, piše „Vašington post“, pozivajući se na satelitske snimke koje je ustupila kompanija „Maxar Technologies“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako list tvrdi, na snimcima se vide dva kaveza za delfine na ulazu u luku u Sevastopolju. Prema rečima analitičara Američkog mornaričkog instituta, kavezi za delfine su prebačeni u bazu u februaru, tokom početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. On navodi da bi „delfini mogli da se iskoriste da pruže otpor ukrajinskim roniocima koji bi pokušali da uđu u luku da sabotiraju ruske ratne brodove“.
Eksperti ističu da su delfini sposobni da lako otkrivaju opasne objekte na dnu okeana, uključujući mine, pomoću prirodnog „sonara“.
List piše da su u sovjetskom periodu na Krimu obučavani delfini u vojne svrhe. Oni su trenirani za neutralizaciju podvodnih diverzanata, kao i za traženje mina. Nakon raspada SSSR-a Ukrajina je nastavila da koristi sevastopoljski centar za obuku delfina, ali za delfino-terapiju.
Nakon ujedinjenja Krima i Rusije, delfini su ponovo počeli da se obučavaju u vojne svrhe, tvrdi list.
Delfin  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2020
„Forbs“: Rusku bazu u Siriji brane delfini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala