- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Tihookeanska flota predstaviće tenk T-80 na izložbi na Dan pobede u Vladivostoku /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaTenk T-80BVM tokom probe parade u Moskvi povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu
Tenk T-80BVM tokom probe parade u Moskvi povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Na Dan pobede 9. maja u Vladivostoku će biti organizovana izložba savremene tehnike Obalskih snaga Tihookeanske flote, saopštila je pres-služba flote.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ove godine komanda flote će organizovati izložbu savremene vojne tehnike za stanovnike i goste glavnog grada Primorja. Tehnika planirana za izlaganje biće modernizovani tenk T-80, borbeno vozilo pešadije BMP-3, oklopni transporter BTR-82AM, obalski raketni kompleks 'Bastion', sistemi 'Pancir S1' i 'Osa', samohodni protivtenkovski sistem 'Šturm S', kao i savremeno remontno-evakuaciono vozilo REM-KL“, navodi se u saopštenju .

Vojska će gostima izložbe govoriti o tehničkim karakteristikama borbenih vozila.
Inače, više od hiljadu vojnika Tihookeanske flote učestvovaće na Paradi pobede 9. maja u Vladivostoku. U tom gradu je već održana prva noćna proba pešadijskih paradnih jedinica.
T-80 je borbeno vozilo i glavni tenk koji se proizvodio u SSSR. Prvi je glavni tenk na svetu sa ugrađenim reaktivnim zaštitnim oklopom.
Noćna proba parade pobede u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
„Jars“ predvodi, „Tigar“ prati: Kolona vojne tehnike prebačena u Moskvu za Paradu pobede /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala