- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Povratak otpisanih“: Šta su rekli kragujevački sindikalci

© AP Photo / Darko VojinovicFijatova fabrika u Kragujevcu
Fijatova fabrika u Kragujevcu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Najava da će „Fijat“ u Kragujevcu započeti proizvodnju novog električnog automobila ohrabrila je radnike u toj fabrici.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ovo je neki povratak otpisanih, a mi smo ti otpisani“, rekao je za Tanjug sekretar sindikata „Nezavisnost“ u „Fijatu“ Igor Anđić.
On je naveo i da proizvodnja električnih automobila sve menja.
„Sve zavisi od tehnologije, koliko će radnika biti potrebno za ovu fabriku. Sigurno da će broj radnika koji je radio na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, i na novim električnim motorima biti različit. Možda manji, možda veći, videćemo“, kazao je Anđić.
On je rekao i da za radnike najava proizvodnje novog vozila znači posao, ali i ponovio da su radnici nezadovoljni platama, te da samo veće zarade, kako kaže, dostojne radnika u Kragujevcu, rešavaju problem u fabrici.
Anđić je naveo da su radnici do sada primali plate nešto više od minimalca i da se nadaju da će se to u budućnosti promeniti.
„Nadamo se da ćemo to videti sa predsednikom, vladom, „Stelantisom“, da se plata veže makar za prosečnu platu u Srbiji, kako bi problem bio rešen“, rekao je Anđić.
„Stelantis“ i država Srbija su dogovorili ulaganje u vrednosti od 190 miliona za novu liniju proizvodnje u kragujevačkom „Fijatu“.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodstvom kompanije „Stelantis“  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SRBIJA
U Kragujevcu počinje proizvodnja električnog automobila; Vučić: Nova era u investicijama u Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala