- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Nova parlamentarna većina odlaže lokalne izbore u Crnoj Gori

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da podržava inicijativu da se lokalni izbori održe u jednom danu. U skupštinsku proceduru danas bi trebalo da bude uvršten prijedlog izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima bi izbori u Podgorici i 13 opština bili odgođeni za kraj oktobra, potvrđeno je iz parlamentarne većine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Abazović je novinarima nakon posjete Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ u Podgorici kazao da podržava da se lokalni izbori održe u jednom danu.
“Ono što trenutno imamo je cirkus. Da nam se desi da u junu svaki vikend izlazimo na lokalne izbore. Mislim da to nigđe u svijetu ne postoji", kazao je on.
Istakao je da je svaki vid objedinjavanja i ukrupnjavanja bolji, iz svakog aspekta.
"Navijam da se ukupnom izbornom reformom dođe do toga da Crna Gora ima generalne izbore. Meni taj predlog izgleda krajnje racionalno", kazao je Abazović.
Najmanje 46 poslanika nove parlamentarne trebalo bi danas da preda tu inicijativu u Skupštinsku proceduru.
Za izglasavanje je, kako je objašnjeno, potrebna tropetinska većina, što znači da bi za takvo rješenje bila potrebna još tri poslanika.
Podsjetimo, za 5. jun zakazani su redovni izbori na Žabljaku i u Plužinama, i vanredni u Tivtu i Budvi. Sedmicu kasnije planirano je glasanje u Bijelom Polju i Šavniku, a za 19. jun zakazani su izbori u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu i Baru.
Poslanici bi danas na Cetinju na zasijedanju Skupštine trebalo da izaberu 43. Vladu Crne Gore.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala