- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

„Neznanje je najveći neprijatelj“: Kanadska kompanija obustavila istraživanje litijuma u Valjevu

CC0 / Pixabay / Mašine i bageri na iskopinama
Mašine i bageri na iskopinama - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Kompanija „Euro litijum Balkan“ sa sedištem u Divcima kod Valjeva, saopštila je da je danas zbog protesta građana odlučila da obustavi istraživanje litijuma koje je započela pre dva dana na istražnom prostoru Valjevo sever.
U saopštenju kanadske kompanije navode da za ovo istraživanje imaju rešenje o odobrenju i da se istraživanja, i kada je reč o dinamici, a i tehnički, izvode "prema Projektu koji je odobren od strane Ministarstva rudarstva i energetike".
Iz "Euro Litijum Balkan" ističu da je najveći neprijatelj i najveća prepreka, u razumevanju načina i metodologije u celom procesu istražnih radnji, neznanje, prensoi Tanjug.
"Na ovaj način degradirana je čitava jedna struka, rudarstva i geologije, koja je doprinela razvoju civilizacije i koja se kao i sve oblasti društva značajno unapređuje iz dana u dan", navode iz ove kompanije.
Meštani i ekološki aktivisti u znak protesta zbog ovih istraživanja blokirali su ranije danas saobraćajnicu Valjevo-Beograd.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala