- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostao je sedam godina i postao legenda – Sulejmani napušta Jang Bojs

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSrpski fudbaler Miralem Sulejmani
Srpski fudbaler Miralem Sulejmani - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Miralem Sulejmani, iskusni srpski fudbaler, na kraju sezone napustiće Jang Bojs u kom je stekao status legende kluba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbin je u Bojse došao iz Benfike u leto 2015. i odigrao je ključnu ulogu u pisanju klupske istorije tima.
Do sada je odigrao 217 takmičarskih utakmica (47 golova, 55 asistencija) za Jang Bojs, i jedan je od šest igrača, zajedno sa Mišelom Ebišerom, Kristijanom Fasnahtom, Nikolasom Mumijem Ngamaleuom, Žan-Pjerom Nsameom i Davidom fon Balmusom, koji je igrao u sva četiri pohoda na šampionsku titulu u periodu od 2018. do 2021. godine.
Sulejmanijevo dodavanje ka Gijomu Oarou, pre odlučujućeg gola Žan-Pjera Nsamea, u pobedi od 2-1 protiv Lucerna, legendarnog 28. aprila 2018, ostaće nezaboravna.
Srpski fudbaler osvojio i Kup Švajcarske 2020. i tako je doneo klubu prvu duplu krunu posle 62 godine.
„Nije preterano reći: Miralem Sulejmani je bio najuspešniji igrač Jang Bojsau 124-godišnjoj istoriji kluba. U dosadašnjoj karijeri osvojio je čak 14 trofeja – pet sa Jang Bojsom, pet sa ​​Benfikom iz Lisabona (dva puta šampion, dva pobednika liga kupa i jedan kup) i četiri sa Ajaksom iz Amsterdama (tri šampiona i jedan pobednik kupa)“, navodi se na zvaničnom sajtu.
„Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali u proteklih sedam godina, posebno mojim saigračima, stručnom štabu, ljudima u klubu i sjajnim navijačima. Nikada neću zaboraviti vreme u Jan Bojsu. Kada pomislim šta se tačno dogodilo pre četiri godine, 28. aprila, na stadionu Vankdorf, osećanja me preplave. Bilo je neverovatno lepih trenutaka koje sam mogao da doživim“, rekao je Sulejmani za zvaničan sajt.
Sulejmani ima 33 godine, dete je Partizana, ali je za prvi tim odigrao samo jednu utakmicu. Potom je igrao u Herenvenu, a dubok trag ostavio je i u Ajaksu za koji je nastupao od 2008. do 2013.
Naredne dve godine igrao je u Benfici, da bi 2015. stigao u Jang Bojs.
„Ubijaju me već drugi put za četiri meseca!“ – oglasio se „preminuli“ agent
Revolucija na pomolu – Liga šampiona menja format
Srbija i Piksi računaju na Dušana Silnog, ali vođa „bikova“ se nameće
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala