- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Lekić: Donfridova da saopšti da li je Vašington učestvovao u kreiranju Vlade

© Tanjug / Rade PrelićJedan od lidera Velike koalicije Ključ Miodrag Lekić glasao je na biračkom mestu u Podgorici
Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Miodrag Lekić glasao je na biračkom mestu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
U Crnu Goru sjutra stiže visoka američka zvaničnica Karen Donfrid. Sastaće se s crnogorskim funkcionerima, ali iz ambasade još nijesu saopštena imena. Od zamjenice američkog državnog sekretara, bivši diplomata Miodrag Lekić očekuje da saopšti da li je Vašington učestvovao u kreiranju nove Vlade.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Donfridova je, tokom posjete Beogradu i Sarajevu, poslala konkretne poruke tamošnjim vlastima.
Zamjenica šefa američke diplomatije i njen zamjenik, Gabrijel Eskobar, sjutra će o odnosima svjetske sile i Crne Gore, sa najvišim državnim zvaničnicima.
Bivši diplomata, Miodrag Lekić, za RTCG ocjenjuje da će fokus razgovora biti da se kroz dalji rad na pravnoj državi, prokrči put za čvršće partnerstvo. Od gostiju iz Vašingtona, očekuje objašnjenje.
"Da li su oni učestvovali u kreiranju ove vlade, što ima glasina, ali ja i dalje vjerujem da smo suverena država i da smo spremni da sami sastavljamo vlade", kazao je Lekić.
Bilo bi dobro da, kaže Lekić, u vlasti ozbiljnije shvate i upozorenja iz Evropske unije.
"Izvještaji u kojima ponavljaju afere... Ima kod nas u Crnoj Gori koji smatraju da ćemo u EU ući preko Vašingtona, što ne odgovara pravilima", istakao je Lekić.
Donfrid je prije sjutrašnje posjete Podgorici, bila, prvo na Kosovu, a potom u Beogradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala