- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarska poziva sunarodnike da napuste Moldaviju

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Bugarske pozvalo je sunarodnike da napuste Moldaviju, uzimajući u obzir "kompleksnu situaciju" u toj zemlji i oko nje.
"Uzimajući u obzir kompleksnost situacije u Moldaviji i oko nje, pozivamo naše sunarodnike da se uzdrže od svih putovanja u tu zemlju. Pozivamo građane Bugarske koji se nalaze na teritoriji Moldavije da preduzmu mere kako bi izašli iz zemlje postojećim transportnim sredstvima", navodi se u dokumentu koji je objavljen na zvaničnom sajtu MIP-a.

Situacija u Pridnjestrovlju

U Pridnjestrovlju su se dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju, u blizini vojne jedinice u blizini sela Parkani i na toranj radio-televizijskog centra u blizini sela Majak. U republici je uveden „crveni“ nivo terorističke opasnosti. Istražni komitet Pridnjestrovlja pokrenuo je krivične postupke po članu „teroristički napad koji je izvršila grupa lica upotrebom vatrenog oružja“. Izvor u Tiraspolju saopštio je da su terorističke napade u nepriznatoj republici izvršila tri neidentifikovana lica koja su stigla sa teritorije Ukrajine. Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike u sredu je potvrdilo da je sa ukrajinske strane pucano u pravcu sela Kobasna, gde se nalaze vojna skladišta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala