- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden sprema inicijativu za oduzimanje sredstava ruskim biznismenima

© AP Photo / Win McNameeAmerički predsednik Džo Bajden u Kongresu
Američki predsednik Džo Bajden u Kongresu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden u četvrtak će predložiti Kongresu SAD nacrt zakona koji omogućava da se imovina ruskih preduzetnika oduzima i usmerava u korist Ukrajine, saopštila je Bela kuća.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas će predsednik Bajden predstaviti predloge za sveobuhvatni zakonski paket koji će proširiti ovlašćenja SAD za pozivanje na odgovornost ruske vlade i ruskih oligarha“, navedeno je u saopštenju Bele kuće.
Inicijativa je izrađena u saradnji s ministarstvima pravde, finansija i trgovine SAD i Stejt departmentom.
„Paket predloga utvrdiće nova ovlašćenja za konfiskaciju imovine, povezane s ruskom kleptkokratijom i omogućiće vladi da koristi oduzeta sredstva za podršku Ukrajini i da dodatno ojača instrumente za sprovođenje zakona“, piše u dokumentu.
Nacrt zakona je usmeren, pre svega, na „uprošćavanje procesa oduzimanja i konfiskacije sredstava ruskih oligarha, proširenje spiska aktiva koji mogu biti oduzeti i omogućavanje toka prihoda u korist Ukrajine“.
Paket inicijativa podrazumeva i uvođenje novog krivičnog člana koji poziva na odgovornost za bilo kakvo dobijanje prihoda od „korupcionih poslova“ s Vladom Ruske Federacije.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Bajden objavio: Novi veliki paket vojne pomoći Ukrajini i zabrana ulaska ruskim brodovima u luke SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala