- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski političar: Zauzećemo Pridnjestrovlje ako Moldavija bude tražila

© Press-centr MVD PMR / Uđi u bazu fotografijaUništene radio-antene u pridnjestovskom selu Majak
Uništene radio-antene u pridnjestovskom selu Majak - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič zapretio je da će Ukrajina zauzeti Pridnjestrovlje ako Moldavija to bude tražila.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Da, nekako bismo izašli na kraj, ali to je teritorija suverene Moldavije, samo na zahtev moldavske strane. Izaći ćemo na kraj, ako bude potrebno“, odgovorio je Arestovič na pitanje novinara da li je Ukrajina u stanju da zauzme Pridnjestrovlje.
U Pridnjestrovlju su se dogodila tri teroristička napada – na zgradu Ministarstva državne bezbednosti u Tiraspolju, u blizini vojne jedinice u blizini sela Parkani i na toranj radio-televizijskog centra u blizini sela Majak. U republici je uveden „crveni“ nivo terorističke opasnosti. Istražni komitet Pridnjestrovlja pokrenuo je krivične postupke po članu „teroristički napad koji je izvršila grupa lica upotrebom vatrenog oružja“. Izvor u Tiraspolju saopštio je da su terorističke napade u nepriznatoj republici izvršila tri neidentifikovana lica koja su stigla sa teritorije Ukrajine.
Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovne Moldavske Republike u sredu je potvrdilo da je sa ukrajinske strane pucano u pravcu sela Kobasna, gde se nalaze vojna skladišta.
Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Počinioci terorističkih akata u Pridnjestrovlju stigli iz Ukrajine, Kijev pokušava da proširi sukob
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala