- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljska: Od početka sukoba u Ukrajini uhapšeno sedmoro ljudi zbog špijunaže u korist Moskve i Minska

© AFP 2023 / ANTHONY WALLACE Hapšenje - ilustracija
Hapšenje - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, poljske specijalne službe uhapsile su sedam državljana Poljske i stranaca zbog špijuniranja u korist Moskve i Minska, izjavio je portparol ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislav Žarin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Imamo posla sa intenziviranjem špijunskih aktivnosti protiv Poljske. Od početka rata već je uhapšeno sedam poljskih državljana ili stranaca koji su delovali u korist ruskih ili beloruskih obaveštajnih službi“, rekao je Žarin za Poljsku televiziju.
Istovremeno, on je naveo da ruske specijalne službe pokazuju povećano interesovanje za poljsku vojsku.
„Definitivno smo suočeni sa povećanom aktivnošću ruskih specijalnih službi. Vidimo dosta aktivnosti, uključujući i u oblasti obaveštajnih službi u poljskoj vojsci. Sve to dovodi do našeg nedvosmislenog i brzog odgovora“, zaključio je portparol.
Nešto ranije je poljska televizija, pozivajući se na Tužilaštvo, objavila da su državljani Rusije i Belorusije uhapšeni u Poljskoj pod optužbom za špijunažu u korist Rusije.
„U Bjalistoku su privedeni Rus i Belorus zbog sumnji za špijunažu u korist strane obaveštajne službe. Prema podacima Vojne kontraobaveštajne službe, špijuni su prikupljali informacije o vojnim jedinicama, kadrovskom stanju, kao i o jedinicama savezničkih snaga. Obojica su živeli u Poljskoj mnogo godina“, navela je televizija.
Prema rečima predstavnika tužilaštva Aleksandra Skšinjaža, zaključci službe ukazivali su na to da su oni „obavljali špijunske aktivnosti u interesu obaveštajnih službi Ruske Federacije“.
Kako se navodi, obojica su uhapšena na tri meseca. Preti im kazna do 10 godina zatvora.
Pogled na reku Vislu u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
U Poljskoj uhapšen novinar zbog špijunaže u korist Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala