- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Prva linija fronta u Donbasu iz ugla ruskog ratnog reportera: Izgleda kao da se Kijev odavno predao

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaVojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti
Vojnik DNR u gradu Gorlovka u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Na zapadnoj i severozapadnoj strani Donjecke Narodne Republike (DNR) nalazi se više od 100.000 ekstremista, javlja ratni reporter „Rusije 24“ Andrej Rudenko. Međutim, stvara se osećaj kao da se Kijev odavno predao.
Pored jedinica koje su napustile Lugansku Narodnu Republiku (LNR), iz južnog pravca DNR-a prebačeno je više od 40.000 vojnika teritorijalne odbrane, zato je grupa vojnika preko puta poteza Donjeck - Gorlovki tako impozantna.
Zadatak ruskih jedinica je da okruže neprijatelja i da nanesu maksimalnu štetu utvrđenim pozicijama ukrajinske vojske uz pomoć artiljerije i avijacije. Borbe se vode danonoćno.
Ruska vojska je probila prvu liniju odbrane i tamo se već nalaze jedinice DNR-a i Rusije. Upravo je ta linija bila najjača, jer su svih ovih godina u tom području podizana utvrđenja, ne žaleći beton.
Zadatak broj jedan je da se opkoli neprijatelj. Kako bi se ovaj zadatak ispunio ruske jedinice, iz pravca LNR i Harkova, kao svrdlo probijaju se ka Slavjansku i Kramatorsku. Za sada nije jasno gde će biti linija na kojoj će se zaustaviti.
Nakon čišćenja Marijupolja deo jedinica je prebačen zapadno od Donjecka, gde je u toku potiskivanje nacista iz Ugljedara, što će omogućiti da se operativno opkoli Marinka.
Nakon štpo se ukrajinska vojska u Donbasu u potpunosti okruži krenuće akcija razbijanja neprijatelja u nekoliko kotlova kako bi se što više smanjila njegova sposobnost manevara.
Kotao je upravo dobar jer je u njemu neprijateljsko kretanje skroz ograničeno, manevarski prostor je minimalan.
Donbas je doživeo tešku sudbinu i na njegovoj teritoriji ne samo da se vode borbe za tu zemlju već i konačna bitka za celokupnu Ukrajinu, zaključio je Rudenko.
Ukrajinski vojnici sa prenosivim lanserima Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Poznati ruski ratni reporter objašnjava gde završava zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala