- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Premijer Gruzije: Sakavšili pripremao „drugi front“ protiv Rusije, ali toga neće biti

© Sputnik / Goga VardzieliVid na gorod Tbilisi v pasmurnый denь
Vid na gorod Tbilisi v pasmurnый denь - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili u jesen prošle godine vratio se u zemlju kako bi otvorio „drugi front“ protiv Rusije, izjavio je premijer Gruzije Irakli Garibašvili.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Postojale su informacije da je rat u Ukrajini trebalo da počne još u novembru ili decembru, a upravo je s tim ciljem stigao Sakašvili kako bi bili spremni da odavde otvore drugi front. To su, nažalost, potvrdili naši ukrajinski prijatelji, što je, po meni, veoma tužno. Nećemo učiniti ništa što ne odgovara našim nacionalnim interesima. Neće biti nikakvog drugog fronta u Gruziji“, rekao je premijer.
Kako je konstatovao, da je sada Sakašvili na vlasti u Gruziji, rat sa Rusijom bi bio neizbežan.
Ranije je Garibašvili saopštio da se Tbilisi neće pridružiti brojnim sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini. Nakon toga je Vladimir Zelenski opozvao ambasadora iz Gruzije.
Podsetimo, u oktobru prošle godine premijer Gruzije Irakli Garibašvili izjavio je da je bivši predsednik te zemlje Mihail Sakašvili uhapšen. Kako je objasnio, on je prebačen u zatvorsku jedinicu u Tbilisiju. Mediji prenose i da Sakašviliju preti najmanje devet godina zatvora.
Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
RUSIJA
Sakašvili se oglasio iz zatvora, vlasti Gruzije ga optužuju da je planirao državni udar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala