- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Deset evropskih kompanija otvorilo račune u „Gasprom banci“, četiri platile gas u rubljama

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaGasprom banka
Gasprom banka - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Deset evropskih kompanija koje kupuju ruski gas otvorilo je račune u „Gasprombanci“, a četiri su već platile gas u rubljama, objavila je američka agencija „Blumberg“ pozivajući se na izvore.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Četiri kupca ruskog gasa iz Evrope već su platila za isporuke u rubljama, kao što je Rusija i tražila… Deset evropskih kompanija već je otvorilo račune u ‘Gasprombanci’“, navodi agencija.
Podsetimo, ruski koncern je ranije danas obustavio isporuke gasa Poljskoj i Bugarskoj jer nisu izmirile svoje obaveze po novom principu - u rubljama.
Istovremeno, austrijski kancelar Karl Nehamer saopštio je da je Austrija prihvatila nove ruske uslove za plaćanje gasa. On je dodao i da su od ruskog predsednika Vladimira Putina dobijene garancije da neće biti problema u isporuci plavog goriva, tako da je situacija za Austriju nepromenjena.
Kao odgovor na zapadne sankcije protiv Rusije, uvedene zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini, Vladimir Putin je 23. marta doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa šefovima DNR A. Zaharčenkom i LNR I. Plotnickim - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Putin naložio da se Nemačkoj razjasni plaćanje gasa u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala