- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova upitala London: Da li vojni objekti u državama NATO-a mogu biti mete Rusije?

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odreagovala je na izjavu zamenika britanskog ministra odbrane Džejmsa Hipija koji je rekao da „Ukrajina ima zakonsko pravo da napada vojne mete u Rusiji kako bi poremetila logistiku ruskih Oružanih snaga“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Da li smo dobro razumeli da radi ‘narušavanja logistike vojnih isporuka’ Rusija može da izvodi napade na vojne ciljeve na teritoriji onih država NATO-a koje isporučuju oružje kijevskom režimu? Jer to direktno dovodi do smrti i krvoprolića na teritoriji Ukrajine. Koliko sam razumela, Britanija je jedna od tih zemalja“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Ona je istakla da „dubina misli“ rukovodstva Velike Britanije zaostaje samo za intelektom rukovodstva Ministarstva inostranih poslova te zemlje.
Ranije je britanski zamenik ministra odbrane Džejms Hipi izjavio da je za Ukrajinu „apsolutno legitimno“ da napada u dubinu Rusije kako bi narušila logistiku vojnih isporuka.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Zastava Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu. - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Britanija: Ukrajina ima legitimno pravo da napadne rusku teritoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala