- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski novinar: Napad na Pridnjestrovlje – jedina šansa da se spase Marijupolj

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaAzovstalj u Marijupolju
Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Ukrajina treba da izvede napad na Pridnjestrovlje, smatra bivši savetnik ministra odbrane Ukrajine, glavni urednik portala „Cenzor. net“ Jurij Butusov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ostala još jedna šansa da se spase Marijupolj, a to je da se izvede napad na Pridnjestrovlje. Jedina šansa da sada spasemo naše zarobljenike je demilitarizacija okupiranog Pridnjestrovlja od ilegalnih razbojničkih grupa koje su zauzele taj legitimni deo Moldavije“, napisao je Butusov na društvenim mrežama.

Ranije je, prema preliminarnim podacima MUP-a nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, ispaljeno nekoliko granata iz ručnog protivtenkovskog bacača. Kako je potvrđeno iz ministarstva, na zgradi su razbijeni prozori na gornjim spratovima, a okolinu su ogradili policajci. U napadu nije bilo nastradalih.
Pridnjestrovlje, u kojem 60 odsto žitelja čine Rusi i Ukrajinci, tražilo je izlazak iz sastava Moldavije još pre raspada Sovjetskog Saveza, strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija ujediniti s Rumunijom. Posle neuspešnog pokušaja moldavskih vlasti da nasilno reše problem 1992. godine, Pridnjestrovlje je faktički postalo teritorija koja nije pod kontrolom Kišinjeva.
Ruski mirovnjaci koji se nalaze u republici obavljaju službu na 15 kontrolnih punktova, koji se nalaze na ključnim deonicama zone bezbednosti. Pored toga, oni čuvaju skladišta sa 20.000 tona municije u Kolbasnu koje je tu prebačeno nakon povlačenja sovjetskih snaga iz evropskih država.
Napad u prestonici Pridnjestrovlja Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Lider Pridnjestrovlja: Tri teroristička napada, uveden „crveni“ nivo opasnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala