- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Pridnjestrovlju odjeknule dve eksplozije, onemogućeno emitovanje ruskog radija /foto/

CC BY 2.0 / Flickr / Eugene Romanenko / Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju
Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike saopštilo je da su u naselju Majak u Grigoriopoljskom regionu odjeknule dve eksplozije, usled čega su onesposobljene dve najjače antene radio-centra, preko kojih je emitovan ruski radio.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rano jutros, 26. aprila, u naselju Majak odjeknule su dve eksplozije: prva u 06.40 sati, druga u 07.05 sati po lokalnom vremenu “, saopšteno je iz MUP-a Pridnjestrovlja na Telegram kanalu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, ovom prilikom niko od zaposlenih u pridnjestrovskom radio-televizijskom centru (PRTC) i meštana nije povređen.
Prema informacijama ministarstva, na mesto događaja upućeni su policija i hitne službe. Policija je ogradila teritoriju radio-televizijskog centra „Majak“, dok su stručnjaci Ministarstva odbrane započeli pretraživanje svih objekata PRTC.
PRTC je jedan od 14 radio-predajnih centara na prostoru bivše SSSR. Signal iz ovog centra može da se emituje u Sjedinjenim Američkim Državama, na Bliskom istoku i Latinskoj Americi. Izgrađen je krajem 1960-ih godina.
Juče je, prema preliminarnim podacima MUP-a nepriznate Pridnjestrovske Moldavske republike, na zgradu Ministarstva državne bezbednosti PMR u Tiraspolju, ispaljeno nekoliko granata iz ručnog protivtenkovskog bacača. Kako je potvrđeno iz ministarstva, na zgradi su razbijeni prozori na gornjim spratovima, a okolinu su ogradili policajci. U napadu nije bilo nastradalih.
Podsetimo, Pridnjestrovlje, u kojem 60 odsto žitelja čine Rusi i Ukrajinci, tražilo je izlazak iz sastava Moldavije još pre raspada Sovjetskog Saveza, strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija ujediniti s Rumunijom.
Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Serija eksplozija u Pridnjestrovlju
Ruski mirovnjaci u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
RUSIJA
Borba protiv uslovnih terorista: Ruska vojska vežba u Pridnjestrovlju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala