- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Borba protiv uslovnih terorista: Ruska vojska vežba u Pridnjestrovlju

© Sputnik / Sergej Kuznjecov / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci u Pridnjestrovlju
Ruski mirovnjaci u Pridnjestrovlju - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
U Operativnoj grupi ruskih snaga u Pridnjestrovlju održana je planska obuka tokom koje je uvežbavano suprotstavljanje uslovnim teroristima, saopštio je ruski Zapadni vojni okrug.

Prema scenariju vojne vežbe, teroristi su izveli napad na garnizonski oficirski klub kako bi uzeli taoce i minirali koncertnu dvoranu. Nakon dobijenog signala koji su uspeli da pošalju dežurni vojnici pritiskom dugmeta za uzbunu, antiteroristička jedinica izašla je na lice mesta gde je zauzela položaje i blokirala puteve mogućeg povlačenja uslovnog protivnika.

Tokom obuke posebna pažnja je posvećena akcijama grupe vojnika čiji je zadatak bio da upadnu u zgradu, neutrališu uslovne teroriste i oslobode taoce. Nakon uspešno obavljenog zadataka demineri su izvršili potragu za eksplozivnim napravama i zatim ih onesposobili, precizirano je u saopštenju.
Predsednica Moldavije Maja Sandu je više puta pozivala na povlačenje ruskih snaga koje obezbeđuju skladišta municije u Pridnjestrovlju.
Moskva, međutim, odbacuje optužbe NATO-a da narušava suverenitet Moldavije i ističe da se ruski vojni kontingent nalazi u Pridnjestorovlju u skladu sa zakonskim osnovama.
Podsetimo, Pridnjestrovlje, u kojem 60 odsto žitelja čine Rusi i Ukrajinci, tražilo je izlazak iz sastava Moldavije još pre raspada Sovjetskog Saveza, strahujući da će se na talasu nacionalizma Moldavija ujediniti s Rumunijom.
Novoizabrani predsednik Pridnjestrovlja Vadim Krasnoseljski - Sputnik Srbija, 1920, 02.12.2020
Lider Pridnjestrovlja: Ruski mirovnjaci ostaju tu gde jesu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala