- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Sumanuta kampanja“: Bugarski premijer kritikovan zbog poziva za donaciju plata za oružje Ukrajini

© AP Photo / Alexei AlexandrovMunicija za automatsku pušku
Municija za automatsku pušku - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Poziv bugarskog premijera Kirila Petkova građanima Bugarske da po jednu platu doniraju za nabavku oružja Ukrajini izazvao je veliku kritiku njegovih protivnika. Poslanik bivše vladajuće stranke GERB i zamenik šefa parlamentarne Komisije za odbranu Hristo Gadžev nazvao je predlog „sumanutom kampanjom“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gadžev je pretpostavio da je bugarski premijer možda bio žrtva nigerijskih prevaranata, jer se broj računa za prikupljanje sredstava, koji je bio naveden u originalnoj objavi Petkova, poklapa sa brojem računa, objavljenim na stranici ambasade Ukrajine u Nigeriji.

„Ostaje nepoznanica da li je Petkov postao žrtva nigerijskih prevaranata“, izjavio je Gadžev za televiziju „NOVA“, odgovarajući na pitanje da li će on lično donirati svoju platu za municiju Ukrajini.

Kako se navodi, broj računa na stranici ukrajinske amabasade u Nigeriji u stvari nije nigerijski: pripada Ministarstvu odbrane Ukrajine.
Kasnije je Kiril Petkov u svojoj objavi naveo druge podatke za prikupljanje sredstava, ali kao primalac je takođe navedeno Ministarstvo odbrane Ukrajine. Neki Fejsbuk korisnici skrenuli su pažnju da je objava bila izmenjena i zapitali se kome je sam Petkov uplatio novac.
Prethodno je bugarski premijer Kiril Petkov na Fejsbuku objavio da Bugarska ima pravo na slobodan izbor u pružanju finansijske pomoći Ukrajini za kupovinu municije i pozvao građane da jednu platu doniraju za oružje Ukrajini.
Podsetimo, ranije je potpredsednica bugarske vlade Kornelija Ninova nekoliko puta kategorički izjavila da se protivi isporukama oružja Ukrajini.
Bugarska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Bugarska vicepremijerka o „nezvaničnim isporukama oružja“ Kijevu: Glupost, pa nisu to kokice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala