- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je „lud“ i zašto Britanci mešaju „babe i žabe“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNajbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open
Najbolji teniser sveta Novak Đoković, Srbija open - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
„Novak Đoković bi mogao da bojkotuje Vimbldon zbog ludog Borisa Džonsona“, glasi naslov britanskog tabloida Ekspres posle Srbija opena i odluke Vimbldona da suspenduje ruske i beloruske takmičare čemu se najbolji teniser sveta protivi. I po ko zna koji put u britanskoj javnosti, kada je Đoković u pitanju, dešava se stara praksa – mešanje baba i žaba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ekspres je odmah posle bombastičnog naslova „pojasnio“ da je ideju o Đokovićevom bojkotu izneo njegov nekadašnji trener Nikola Pilić.
Istine radi, Pilić ni u jednom momentu u istoj rečenici nije pomenuo „Đoković“ i „bojkot“, već je u razgovoru sa italijanskim novinarom Ubaldom Skanagatom podsetio na svoj slučaj iz 1973. godine.
„Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto“, dodao je Pilić.
Nikola Pilić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
„Džonson je lud!“ – Novakov teniski otac kritikovao premijera Britanije zbog Rusa
Uz sve, sam Novak Đoković nikada nije pomenuo britanskog premijera Borisa Džonsona, niti ga je proglasio „ludim“.
To je, ponovo, rekao Pilić.
„Boris Džonson je lud. Andrej Rubljov i Danil Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže, 'ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!' U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona“, rekao je Pilić.
Britanski Ekspres je u izjavi „Đokovićevog teniskog oca“ učitao poziv Novaku da bojkotuje Vimbldon, što se apsolutno nije dogodilo, niti postoji ikakva naznaka da bi to najbolji teniser sveta mogao da učini.
Naprotiv, Đoković je sasvim izvesno spreman, ukoliko mu zdravlje dozvoli, da se pojavi na Vimbldonu i da samim svojim prisustvom pokaže britanskoj javnosti koliko su zabrane, toliko česte u poslednje vreme svetskog tenisa, nebulozne i, kako je i sam rekao – sulude.
„Uvek ću osuditi rat, nikada neću podržati rat, kao dete rata znam koliko emotivnih trauma to ostavlja i mi ovde u Srbiji dobro znamo šta se '99. događalo, uopšte na Balkanu smo imali puno ratova u skorijoj istoriji. Običan narod uvek najviše ispati, ali ne mogu da podržim odluku Vimbldona. Mislim da je suludo. Igrači i sportisti nemaju ništa s tim. Kada se umeša politika u sport ne ispadne dobro", rekao je Đoković.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Đoković: Suluda odluka Vimbldona!
I to je ono što je rekao Đoković – žabe su žabe, a babe – babe, koliko god neko želeo da ih učini istima.
Jasno je i zašto, Đoković, proklamovan u javnosti koja tako želi da shvata stvari, kao antivakser, već je izbačen sa jednog Gren slem turnira, sa Australijan opena, a sasvim je izvesno da britanska javnost ne bi srpskog tenisera dočekala raširenih ruku.
U aktuelnim okolnostima Đoković je trn u oku i zbog dobrog odnosa sa ruskim teniserima, odnosno činjenice da im je pružio podršku i čak doveo u Beograd na Srbija open.
Kao takav, britanskoj javnosti bi više odgovaralo da je zaista rekao da je tamošnji premijer „lud" i da razmišlja o bojkotu, ali je i Vimbldonu jasno da bi, kada već neće biti dvojice iz najboljih deset na svetu, Rusa Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, turnir bez prvog reketa sveta bio potpuno skrajnut i sveden na drugorazredno takmičenje.
Zbog toga, organizatori Vimbldona su saopštili da vakcinacija protiv virusa korona neće biti obaveza, što je jasan poziv Đokoviću da se pojavi na travnatoj podlozi i spreči urušavanje najelitnijeg Gren slem turnira u svetu tenisa.
Novak Đoković i navijači, Vimbldon - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
SPORT
Vakcina nije uslov za Vimbldon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala