- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Nadamo se da Pridnjestrovlje neće biti uvučeno u sukob Rusije i Ukrajine

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Moskva se nada da Pridnjestrovlje neće biti uvučeno u sukob Rusije i Ukrajine i da neće biti neophodno da se Moskva meša u rešavanje situacije, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Andrej Rudenko.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sačekajmo rezultate istrage. Voleli bismo da izbegnemo takav scenario“, rekao je Rudenko novinarima.
Prema njegovim rečima, preuranjeno je govoriti o tome ko bi mogao da stoji iza terorističkih napada u Pridnjestrovlju:
„Veoma bismo voleli da istraga pokaže da iza ovih napada ne stoje iste one snage koje izazivaju nasilje u susednim regionima. Istraga će se voditi po svim neophodnim parametrima i nadamo se da će razlozi biti utvrđeni, a da će odgovorni biti kažnjeni“, rekao je Rudenko.
Diplomata je istakao da se Rusija nada da će svi koji su odgovorni za terorističke napade u Pridnjestrovlju biti identifikovani i kažnjeni i dodao da Moskva ne bi volela kada bi se ispostavilo da iza njih stoje iste one snage koje izazivaju nasilje u susednim zemljama.
Prema njegovim rečima, situacija je „vrlo složena“, zbog čega je uvođenje vanrednog stanja u Pridnjestrovskoj moldavskoj republici „potpuno opravdano“.
„Situacija u Pridnjestrovlju izaziva zabrinutost, jer je ta oblast donedavno čuvala neutralnost. Ne samo Pridnjestrovlje, nego i Moldavija. Nažalost, vidimo da iza ovoga stoje sile koje nisu zainteresovane za stabilnost u tom regionu i koje bi htele da stvore još jednu tačku napetosti“, rekao je Rudenko i dodao da Moskva nije bila u kontaktu s moldavskim vlastima povodom situacije u Pridnjestrovlju.
Pogled na zgradu vlade u pridnjestrovskom Tiraspolju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Počinioci terorističkih akata u Pridnjestrovlju stigli iz Ukrajine, Kijev pokušava da proširi sukob
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala