- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Antonov: SAD žele da maksimalno naškode Rusiji, koristeći Ukrajinu kao „vojnog ovna“

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Ruski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Anatolij Antonov izjavio je da se iza postupaka Vašingtona krije namera da svim silama uspore rusku specijalnu operaciju u Ukrajini i nanesu maksimalnu štetu Rusiji. On je dodao da SAD koriste Ukrajinu kao „vojnog ovna protiv Rusije“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Očigledno je da se iza postupaka Vašingtona skriva stremljenje da se na sve načine uspori ruska specijalna operacija u Ukrajini, pokušaj da se Rusiji nanese maksimalna šteta i namera da se ratuje do poslednjeg Ukrajinca“, navodi se u saopštenju Antonova, objavljenom na Telegram kanalu ambasade.

Prema mišljenju ruskog diplomate, SAD žele da održe žarište nestabilnosti u Evropi, i „tako okupe oko sebe zapadne saveznike kako bi zadržali poziciju Sjedinjenih Država na svetskoj sceni“.
On je istakao da postupci Zapada sugerišu da je sukob u Ukrajini bio smišljeno izazvan, a tu zemlju koriste kao „vojnog ovna protiv Rusije“.
Antonov je takođe naglasio da situaciju u Ukrajini i sliku Rusije kao pretnje vladajući krugovi SAD koriste kako bi „odvukli pažnju birača od sopstvenih propusta u upravljanju državom“ i unutrašnjih problema u Sjedinjenim Državama.

„Sve ovo sugeriše da je ukrajinski sukob namerno isprovociran od strane Zapada. Susednu državu koristi kao vojnog ovna protiv nas", ocenio je Antonov.

Ambasador je prokomentarisao nameru Bele kuće da zatraži od Kongresa dodatna sredstva za obezbeđenje neprekidnog dotoka oružja Ukrajini i zapitao se „da li je možda bolje ta sredstva iskoristiti za obične Amerikance, na koje se obrušila rekordna inflacija?“.
Američki predsednik Džozef Bajden ranije je izjavljivao da će zatražiti od Kongresa dodatna sredstva za vojnu pomoć Ukrajini. On je prethodno objavio o dodatnoj vojnoj pomoći Ukrajini u iznosu od 800 miliona dolara. Nova vojna pomoć uključuje „desetine“ haubica i taktičke dronove.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Da Rusija vodi „rat“ u Ukrajini, on bi odavno bio završen
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Pentagon: Želimo da oslabimo Rusiju toliko da više nikoga ne može da napadne kao Ukrajinu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala