- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uputila notu Americi: Prestanite da naoružavate Ukrajinu

CC BY 2.0 / Defence Images / Flickr / Prenosivi raketni sistemi Džavelin
Prenosivi raketni sistemi Džavelin - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Moskva je uputila notu Vašingtonu sa zahtevom da prestane sa isporukama oružja Kijevu, saopštio je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Vašington će isporučiti Kijevu oružje u vrednosti od 800 miliona (dolara). To je ogromna cifra i ne doprinosi traženju diplomatskog rešenja situacije. Da li smo uputili notu ili ne? Da, jesmo. Naglasili smo neprihvatljivost situacije kada Sjedinjene Američke Države snabdevaju Ukrajinu oružjem i zahtevali smo da se ta praksa prekine“, rekao je ambasador u intervjuu za televiziju Rusija 24“.

Antonov je dodao da je isporuka američkog naoružanja Ukrajini „pokušaj da se još više podignu ulozi, da se situacija još više zaoštri i da se vide veći gubici“.
„Zadatak je da sprečimo ono što američki senatori otvoreno govore, kako bi Rusija čvrsto stajala na nogama, ruski interesi poštovali u svetu, kao i da bi se čuo ruski glas“, zaključio je on.
Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden saopštio je prošle nedelje da Vašington upućuje Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 800 miliona dolara. Takođe je upozorio da će ruskim brodovima ili onim koji su povezani sa Rusijom biti zabranjen ulazak u američke luke.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
RUSIJA
Pentagon: Učinićemo sve da Kijev dobije dodatnu artiljeriju ukoliko zatreba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala