- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev odgovor na hajku – da li će se ponoviti Juta i Klipersi?

© AFP 2023 / SEAN M. HAFFEYSrpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv LA Lejkersa
Srpski košarkaš Nikola Jokić na utakmici protiv LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Natenane
Nikola Jokić, srpski košarkaš, na najbolji način odgovorio je na prozivke i pritisak koji je sportska javnost stavila na njegova leđa posle uvodne tri utakmice koje je Denver izgubio od Golden Stejta u plej-ofu. Somborac je bio direktan „krivac“ što su Nagetsi slavili protiv Voriorsa 126:121.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Hajka protiv Srbina počela je posle trećeg meča koji je Denver izgubio od Golden Stejta, a u čitavu priču „upecala“ se i legenda američke i svetske košarke Šakil O'Nil koji je poručio da kandidat za MVP nagradu ne sme da bude počišćen u plej-ofu bez ostvarene pobede.

„Gospodine Jokiću, jednostavno niste dovoljno uradili. Da, imate sjajne brojke 37 poena, uz 18 skokova, ali ukoliko ste MVP kandiddat i lider, ljudi će reći - to je nedovoljno“, rekao je O'Nil posle trećeg meča.

Jokić je još jednom ispisao istoriju NBA lige, kao prvi košarkaš koji je imao 20+ poena u sedam mečeva plej-ofa, a svih sedam je izgubio... A za to vreme nijedan njegov saigrač nije dao 25 ili više poena.
A, onda je na red došla i četvrta utakmica u kojoj su Voriorsi predvođeni Stefom Karijem i Klejom Tompsonom ponovo bili izraziti favoriti. Bar, sudeći prema kvotama, na kladionici.
Ali, ne igraju kvote već igrači na parketu. Dramu u Koloradu rešio je upravo Nikola Jokić vanserijskim potezima, koševima, od kojih se posebno ističe čitanje igre rivala u trenucima kada se lomio meč u „Bol areni“.
Jokić je demonstrirao najveći mogući košarkaški IQ, te je zapušio usta navijačima na društvenim mrežama, kritičarima, kao i legendama koje su se upecale u hajku i očekivale da MVP može da bude počišćen sa 4:0 na startu plej-ofa.
Taj film neće gledati jer je Jokić sa 37 poena osam skokova i šest asistencija vukao svoje Nagetse do prve pobede protiv Golden Stejta.
Serija se sada seli u Kaliforniju i jasno je da će Jokić ponovo morati da bude na najvišem mogućem nivou kako bi njegova ekipa ostala u borbi za plasman u polufinale plej-ofa.
Ali, svi koji prate košarku, pre svega američku, znaju da Denver nikada ne treba otpisivati. Osetila je to najbolje na sopstvenoj koži Juta koja je vodila u prvoj rundi plej-ofa sa 3:1 u sezoni 2019/20, da bi na kraju Nagetsi prošli dalje.
Tu priči nije bio kraj već tek početak. Usledili su dvoboji sa favorizovanim Los Anđeles Klipersima koji su takođe imali 3:1, a Denver predvođen Srbinom bio je na kraju tim koji se radovao.
I sada je 3:1 za Golden Stejt, pa ostaje da se vidi da li će se istorija ponoviti...
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
Srbin vidi budućnost – Amerika bruji o Jokićevom potezu /video/
Bogdan Bogdanović, povreda zgloba protiv Niksa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
Bogdanović zakazao, ni Jang se nije video – Atlanta pred ispadanjem /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala