- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin vidi budućnost – Amerika bruji o Jokićevom potezu /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Nikola Jokić je po ko zna koji put demonstrirao neverovatnu košarkašku inteligenciju. Na najbolji mogući način oslikana je u finišu dvoboja Denvera i Golden Stejta, kada je „ključalo“ na parketu i kada se rešavalo pitanje pobednika. „Pročitao“ je Srbin akciju Ratnika, dao je instrukcije sa klupe i njegov tim je osvojio loptu, kasnije i pobedio!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Šahista među rvačima – verovatno rečnica koja na najbolji mogući način opisuje Nikolu Jokića, košarkaškog genija iz Sombora, o kojem trenutno bruje američki mediji zbog nestvarnog „čitanja akcije“ Golden Stejta.
Drejmond Grin ga konstantno udara, što potvrđuje prst u oko već u prvom minutu četvrte utakmice, provocira ga, rve se sa njim pod košem i u reketu, ali Jokić na fin i inteligentan način uspeva sve to da „poništi“ i da izađe kao pobednik.
Zbog toga i jeste prvi favorit za MVP titulu.
Ali, šta se sve izdešavalo u tih poslednjih nešto više od 30 sekundi drame koja je na kraju pripala Nagetsima rezultatom 126:121 (1:3 u seriji).
Jokić je bio van igre i demonstrirao je da vidi budućnost. I to bukvalno!
Naime, dobacivao je sa klupe saigračima i to na srpskom da će usledili lob: „Ide, lob, ide lob“, pokazujući rukama da će uslediti visoka i duga lopta. Poslušao ga je Rivers i Jokićevo čitanje akcije ispostavilo se kao ključni momenat susreta.
Usledila je trojka Bartona, koji je zadao završni udarac Ratnicima i Denver je na taj način izbegao „metlu“, ali će imati pakleno težak zadatak jer se naredni meč igra u Kaliforniji.
Nikola Jokić, košarkaški genije, susret je okončao sa 37 poena, imao je osam skokova i šest asistencija i ovoga puta je imao podršku saigrača za razliku od prethodnih mečeva.
Moris je postigao 24 poena, pratio ga je Gordon sa 21. S druge strane, Stef Kari je susret okončao sa 33 poena, Klej Tompson postigao je jedan manje.
Bogdan Bogdanović, povreda zgloba protiv Niksa - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
Bogdanović zakazao, ni Jang se nije video – Atlanta pred ispadanjem /video/
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
SPORT
Maestralni Jokić – Denver posle drame pobedio Golden Stejt! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala