- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maestralni Jokić – Denver posle drame pobedio Golden Stejt! /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP
Srpski košarkaš Nikola Jokić, aktuelni MVP - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Golden Stejt Voriorse 126:121 u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa. Nikola Jokić odigrao je briljantnu utakmicu i bio je najzaslužniji za smanjenje na 3-1 u seriji!
U Koloradu je viđena fenomenalna utakmica koja je rešena u poslednjem minutu utakmice!
Ključnu rolu odigrao je Ostin Rivers ukravši loptu na 20 sekundi do kraja, pri rezultatu 123:121, ali o potezu Nikole Jokića, koji je prethodio malo pre toga, će se pričati.
Jokić je signalizirao saigraču da „ide lob“ iz auta, i išao je, i Rivers je ukrao loptu!
Srpski košarkaš na kraju je utakmicu završio sa 37 poena, osam skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Moris sa 24, Gordon je postigao 21, a Hajlend 15 poena.
Na drugoj strani Kari je ubacio 33, Tompson 32, a Vigins 20 poena.
Jokić odigrao je maestralnu utakmicu, ali početak nije bio najbolji po njega jer je posle samo 40 sekundi dobio prst u oko.
Drejmond Grin je bio neoprezan, a aktuelni MVP je celu utakmicu igrao sa krvavim okom.
Ovaj udarac kao da je dodatno motivisao srpskog košarkaša koji je bio nezaustavljiv u prvoj četvrtini. Postigao je 18 od 26 poena ekipe, a Nagetsi su imali pet poena prednosti.
Druga četvrtina donela nam je mnogo uzbuđenja. Novajlija u ligi, Bouns Hajland, plejmejker Denvera, pogodio je tri trojke zaredom čime je „zapalio“ dvoranu u Koloradu.
Međutim, Nagetsi nisu uspeli da iskoriste ovaj momentum, Vorirsi su se držali na pristojnom zaostatku, iako su igrali katastrofalno poluvreme.
Denver je bio na +11, 63:52, a Jokić je na poluvremenu imao 22 poena i sedam skokova.
Tokom treće četvrtine gledali smo revolveraški obračun Montea Morisa (Denver) i Kleja Tompsona (Golden Stejt). Obojica su rešetali mreže van linije 7,24, te je na semaforu konstantno bilo između osam i dvanaest poena prednosti Denvera.
Jokić nije mnogo forsirao, dopustio je Morisu da ima svoj trenutak, ali je i pored toga pogađao kada je od njega to traženo.
Denver je u poslednju četvrtinu ušao sa devet poena prednosti, 98:89.
Stef Kari se probudio u poslednjoj četvrtini, ali su Hajland i Kazins, u trenucima kada je Jokić bio na klupi, održavali prednost sa odličnim potezima.
Međutim, Voriorsi su ubacili u veću brzinu u završnici, Nagetsi su se mučili i usledila je drama.
Kari je sa nekoliko koševa zaredom doveo meč do samog egala, a i do preokreta, pošto je Golden Stejt poveo 121:119 na minut i 20 do kraja.
Ipak, Jokić je doneo izjednačenje, 121:121, a zatim je Moris pogodio za 123:121. Usledila je pomenuta završnica, Denver je ukrao loptu, zatim je Barton pogodio trojku i utakmica je tu rešena.
Serija se sada seli u San Francisko gde će Nagetsi ponovo pokušati da izbegnu eliminaciju.
Nikola Jokić, KK Denver protiv KK Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SPORT
Jokić „nokautiran“ – prst u oko u prvom minutu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala