- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da se ovako nešto dogodi u Srbiji...

© AP Photo / Jon SuperLiverpul Mančester junajted
Liverpul Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
Pratite nas
Mančester junajted je postao Liverpulov džak za udaranje! Koliko god apsurdno zvučalo, istina je, što potvrđuje i suv statistički podatak, odnosno rezultat dvomeča 9:0 u korist Redsa koji su se trijumfom od 4:0 na Enfildu pozicionirali na prvom mestu Premijer lige, dok Junajtedu izmiče Liga šampiona.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Večiti derbi je svetinja u bilo kom sportu, pa makar to bio i duel dve susedne ulice, a kamoli klubova sa rivalitetom koji traje decenijama.
Porazi su sastavni deo sporta, ali kada debakl postane redovna stvar, onda se dolazi do pitanja časti.
Fudbaleri Mančester junajteda su u poslednja dva duela sa Liverpulom, u istoj sezoni, primili ukupno devet golova i nisu postigli nijedan, a inferiornost „crvenih đavola“ na najbolji mogući način dočarava smrknuto lice legendarnog ser Aleksa Fergusona na tribinama Enfilda i Old Traforda.
Nije dugo trebalo pedantnim engleskim statističarima da izračunaju da je to ubedljivo najgori skor Mančester junajteda u Premijer ligi od sezone 1992/93.
Ali, to nije najgori Junajtedov košmar u dvomečima engleskog prvenstva, jer ih je Sanderlend u sezoni 1892/93. razbio ukupnim rezultatom 11:0!
I dok u Srbiji sudar večitih rivala – Crvene zvezde i Partizana odlučuje o šampionskoj tituli, kao što je nekada bio slučaj sa Liverpulom i Mančester junajtedom, sada je tu pitanje samo sa koliko razlike će Redsi ispratiti grogirani Junajted, koji godinama unazad tumara poput loptice na fliperu i ne zna gde će završiti.
Zvezda i Partizan su proteklog vikenda odigrali nikad lošiji derbi, demonstrirajući antifudbal, ali je bar do samog kraja vladala rezultatska neizvesnost, dok je u derbiju Engleske, ukoliko to sada i može da se nazove derbij, Liverpul već posle pet minuta pronašao put do Junajtedove mreže preko Dijaza.
Do kraja je mreža bila puna do vrha - 4:0, a u strelce su se upisali još Salah dvaput i Sadio Mane. Takav epilog razbesneo je i legendarnog kapitena kluba s Teatra snova Roja Kina.
„Nisam ljut, samo tužan. Ovaj tim Junajteda nema lider, nedostaje mu kvalitet. Rasulo je od vrha kluba. Potreban je novi menadžer, pojedine fudbalere bi trebalo oterati, a neke nove dovesti. Tako je tužno gledati sve to. To nije klub za koji sam igrao. Ne vidim u današnjem timu Mančester junajteda želju da neko izađe na teren da se sa ponosom bori za klub“, razočaran je Roj Kin.
I jasno je odavno kao dan da je Junajted odavno zreo za renoviranje više od polovine tima. Sada je donekle i jasna nedavna odluka srpskog reprezentativca Nemanje Matića koji je objavio da na kraju sezone napušta Old Traford.
Iako nije objasnio o čemu se tačno radi, velika je verovatnoća da se zadnji vezni sa Uba umorio od „grejanja klupe“ Brazilcu Fredu kojeg su forsirali i bivši menadžer Ole Gunar Solksjer, kao i sada Ralf Rangnik, koji na kraju sezone dobija naslednika, a on prelazi da se bavi sportskim pitanjima.
Ostaje da se vidi na koji način će Junajted pronaći izlazak iz krize i postati ponovo konkurentan klub u borbi za titulu Premijer lige i takmičenje u Ligi šampiona, jer su trenutno svetlosnim godinama daleko od toga. Poslednji trofej osvojili su 2017. godine.
Aleksandar Mitrović proslavlja pobedu protiv Portugalije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2022
SPORT
Srbin je izazvao stampedo: „Osećaj je neverovatan“ /video/
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Mitrovićevih 40 radosti – za Premijer ligu! /video/
Oskar Minjambres - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2022
SPORT
Dodirnuo je zvezde, ali i doživeo težak pad: „Ne volim svoj posao, ali – šta je tu je“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala