- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Topla voda pred obrok i umereni unos jaja: Ruski lekari otkrivaju kako izbeći prejedanje na Uskrs

© Foto : PixabayUskršnja jaja
Uskršnja jaja  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Mnogi vernici koji su držali Veliki post ograničili su se tokom tog perioda sa unosom hrane, pa bi na Uskrs mogli da se prejedu, što je opasno po njihovo zdravlje, upozorila je nutricionista Ana Belousova. Ona je dala savet kako izbeći prejedanje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Te osobe bi trebalo da se vraćaju svom uobičajenom životu postepeno i pažljivo, rekla je lekarka za televiziju „Zvezda“.
Kako je objasnila, prema klasičnoj pravoslavnoj tradiciji, prvi uskršnji doručak sastoji se od parčeta kuliča (ruskog uskršnjeg kolača), jajeta i komada sirne pashe (tradicionalnog vaskršnjeg deserta).

„Pre nego što sednemo za sto, mi pijemo dosta tople vode. Na taj način pripremamo stomak za unos hrane. Najvažnije u vaskršnjoj trpezi je da se dobro raspodeli prema broju članova porodice, tako da svi dobiju mali komad“, precizirala je Belousova.

S tim u vezi, dijetolog Natalija Jakovljeva navodi da postoji iskušenje da se krše pravila pravilne ishrane i preporuke lekara.
„Ne sme se ići u krajnost sa unosom peciva, testa. To bi trebalo da bude u razumnim granicama, po mogućnosti ujutru“, objasnila je ona.
Prema rečima eksperta, norma za unos jaja kod muškaraca su inače tri jaja dnevno, a kod žena – dva. Međutim, tokom praznika norma se može prekršiti, muškarcima je dozvoljeno da pojedu četiri jaja, a ženama – tri.
Jakovljeva je napomenula da je preporučljivo povećati fizičku aktivnost i provesti praznike uz više šetnji, igara na svežem vazduhu i aktivnih vežbi.
Uskršnja trpeza - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Uskršnja trpeza u Rusiji: Tri neizostavna jela /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala