- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski vojni mikrobiolog: Amerika je u Ukrajini pripremala metode biološkog rata

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLaborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona
Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
SAD su u Ukrajini praktikovale metode tzv. organizovanog biološkog rata, kada se zahvaljujući likvidaciji državnog epidemiološkog nadzora stvaraju uslovi za masovno širenje teških i retkih infekcija, izjavio je za Sputnjik vojni mikrobiolog, ekspert 27. Naučnog centra Ministarstva odbrane Rusije i pukovnik u penziji Mihail Supotnicki.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Takav tip vođenja rata je poznat. Na primer, kada se u zemlji likvidira celokupna infrastruktura koja može da nadzire epidemiološku situaciju, prepoznaje infekcije i da suzbije njihovo širenje - to je biološki rat koji se organizovano vodi, bez neposredne primene bioloških agensa“, rekao je on.
Vojni mikrobiolog je pojasnio da nije neophodno da proleti avion i rasprši neku supstancu. Dovoljno je da iz nekog razloga izbije retka infekcija koja pogađa stanovništvo, kao što je, na primer, tifusna groznica.
U Ukrajini je u periodu 2016-2019. godine, kada je na čelu Ministarstva zdravlja Ukrajine bila američka državljanka Uljana Suprun, likvidirana državna sanitarno-epidemiološka služba, napomenuo je Supotnicki. Nakon toga je u raznim regionima Ukrajine nastala epidemija bolesti kao što je difterija, male boginje i druge infekcije. Proširili su se i razni oblici tuberkuloze koji su otporni na mnoge antibiotike.
Američki zvaničnici su visoko ocenili aktivnosti ministarke Suprun u razvoju američkog vojno-biološkog programa u Ukrajini, izjavio je na brifingu krajem marta načelnik vojske za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Igor Kirilov.
Podsetimo, rad američkih bioloških laboratorija na teritoriji Ukrajine je doveo do redovnih epidemija opasnih bolesti među Ukrajincima, izjavio je ranije predsednik komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev. Ukrajinski medicinari nisu shvatali razlog epidemije nekih opasnih bolesti, jer su još u periodu SSSR-a istrebljene male boginje i difterija, tuberkuloza i dečija paraliza. Međutim, danas je jasno da ti problemi potiču od američkih vojnih biologa, izjavio je tada Bondarev.
Tajni program Pentagona na ruskim granicama bio je tema emisije „Novi Sputnjik poredak“:
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 16.04.2022
RUSIJA
Zaharova: I Berlin je godinama sprovodio vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, a ne samo Amerika
Više o američkim biolaboratorijama smeštenim duž granica Rusije i Kine saznajte u Sputnjikovoj animiranoj infografici:
A šta je zapravo biološko oružje, kako se širi i ko ga je i gde primenjivao pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala