- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska isporučila na Uskrs više od 160 tona humanitarne pomoći Harkovskoj oblasti /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPodela humanitarne pomoći u Marijupolju
Podela humanitarne pomoći u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Ruska vojska je uoči Uskrsa isporučila više od 160 tona humanitarne pomoći stanovnicima Kupjanska i Izjuma u Harkovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruske snage su u toku specijalne vojne operacije u ukrajinske gradove Kupjansk i Izjum u Harkovskoj oblasti dopremile humanitarnu pomoć, uključujući kuliče (tradicionalni uskršnji kolač u Rusiji). U pratnji vojne policije Oružanih snaga Ruske Federacije, humanitarna pomoć od preko 160 tona isporučena je kamionima stanovnicima kojima je najpotrebnija“, preciziralo je Ministarstvo.
Vojska je, između ostalog, dopremila više od 60 tona proizvoda u grad Kupjansk, uključujući dve hiljade uskršnjih kuliča i osveštanih jaja za lokalne crkve i njihove parohijane. Na spisku isporučenih proizvoda bile su žitarice, šećer i kondenzovano mleko.
Trenutno se u gradu radi na obnovi važnih infrastrukturnih objekata. Stručnjaci rade na obnavljanju struje, voda za stanovnike stiže pomoću cisterna.
U Izjum je dopremljeno više od 100 tona humanitarne pomoći.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na vaskršnjem bogosluženju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Putin čestitao pravoslavnim hrišćanima Uskrs
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala