- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao pravoslavnim hrišćanima Uskrs

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na vaskršnjem bogosluženju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi
Predsednik Rusije Vladimir Putin na vaskršnjem bogosluženju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Uskrs pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije koji ga slave i istakao da ovaj praznik ujedinjuje ljude oko visokih moralnih ideala, saopštila je pres služba Kremlja.
„Ovaj veliki praznik objedinjuje pravoslavne hrišćane, sve građane Rusije koji slave vaskrsenje Hristovo, oko visokih moralnih ideala i vrednosti, budi u ljudima najsvetlija osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde“, istakao je predsednik.
Putin je ocenio i plodonosan rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vera usmeren na očuvanje „naših najbogatijih istorijskih, kulturnih i duhovnih tradicija, jačanja institucije porodice, vaspitanja novih pokolenja“.
Osim toga, predsednik je dodao da najiskrenije priznanje zaslužuju društvena i dobrotvorna delatnost hrišćanskih verskih organizacija i njihova težnja da pružaju delotvornu pomoć onima kojima je potrebna briga i podrška u teškim vremenima.
Patrijarh Kiril služi uskršnju liturgiju - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
RUSIJA
Blagodatni oganj u Hramu Hrista Spasitelja, patrijarh Kiril služio Vaskršnju liturgiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala