- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron: Hvala vam, znam šta vam dugujem

© AP Photo / Christophe EnaEmanuel Makron
Emanuel Makron - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
"Hvala vam dragi prijatelji, pre svega: hvala vam. Većina vas je odlučila da mi veruje još pet godina. Znam šta vam dugujem", rekao je reizabrani predsednik Francuske Emanuel Makron u svom pobedničkom govoru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Emanuel Makron, koji je osvojio drugi mandat za predsednika Francuske, stigao je kod Ajfelove kule, gde drži svoj pobednički govor.
On je stigao sa suprugom Brižit Makron, dok je u pozadini išla zvanična himna Evrope "Oda radosti".
Makron je pobednički govor započeo tako što se zahvalio svojim pristalicama i francuskom narodu.
"Želim da se zahvalim svim Francuzima i Francuskinjama koji su mi ukazali poverenje da sprovedem naš projekat za nezavisniju, snažniju Francusku, da osiguram da se projekti sprovode i da od Francuske napravimo veliku ekološku naciju", rekao je on.
On je rekao da zna da su mnogi sunarodnici glasali za njega, kako bi blokirao ideje ekstremne desnice.
"Želim da im se zahvalim i da im kažem da sam svestan da me ovo glasanje vezuje za godine koje dolaze. Ja sam čuvar njihove privrženosti Republici", poručio je Makron.
Emanuel Makron vodi sa 53,91 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj, nakon prebrojanih 70 odsto biračkih listića, saopštio je MUP republike. Marin Le Pen osvojila je 46,09 odsto glasova.
Marin Le Pen i Emanuel Makron na glasanju u Parizu  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SVET
Pristalice Makrona slave pobedu na izborima, Le Penova priznala poraz
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala