- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pristalice Makrona slave pobedu na izborima, Le Penova priznala poraz

© AFP 2023 / ALAIN JOCARD, Eric FEFERBERGMarin Le Pen i Emanuel Makron na glasanju u Parizu
Marin Le Pen i Emanuel Makron na glasanju u Parizu  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
Pratite nas
U podnožju Ajfelove kule, pristalice predsednika Emanuela Makrona slave njegov reizbor, nekoliko trenutaka nakon što su prve projekcije pokazale da je pobedio na izborima sa priličnom razlikom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Aktuelni predsednik Francuske Emanuel Makron, prema prvim projekcijama agencija Ifop, Elabe, Opinionway and Ipsos i Ipsos vodi u drugom krugu predsedničkih izbora sa 57,6 do 58,2 odsto glasova ispred kandidatkinje krajnje desnice Marin Le Pen, koja je osvojila 42,4 odsto glasova, preneo je Rojters.
Na postizbornom skupu njegove protivkandidatkinje desničarke Marin Le Pen čuli su se zvižduci.

Le Pen: Nastaviću da se borim za Francuze

Kandidatkinja desnice Marin le Pen priznala je večeras izborni poraz i rekla da će nastaviti borbu i da je izazov za njenu stranku da se fokusira na parlamentarne izbore u junu.
„Više nego ikad nastaviću svoj rad za Francuze“, rekala je Le Penova u govoru posle izbora.
Le Penova je rekla da je njen rezultat i dalje "pobeda" njenog političkog pokreta i da je njena partija otvorena da ujedini sve one koji žele da se bore protiv Makrona, prenosi Rojters.
Za kandita desnice Marin Le Pen, rezultat u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj je svedočanstvo o velikom nepoverenju francuskog naroda.
"Nemam ogorčenja", izjavila je Le Pen, prenela je francuska BFM TV. Ona je ocenila i da postoji "veliki rizik" da će Makron biti u mogućnosti da obezbedi većinu u parlamentu.
Plakati za predsedničku kampanju u Francuskoj - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
SVET
Francuska bira predsednika – Makron ili Marin le Pen
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala