Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Pavić: Za Srbiju nije put ka EU — oni sprovode novi nacistički pohod ka Rusiji /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićMural "ne u EU i NATO" u Beogradu
Mural ne u EU i NATO u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Rukovodstvo u Kijevu je ogrezlo u saradnji sa pripadnicima ekstremnih desničarskih organizacija, pa se zbog toga teško može očekivati skoro primirje u Ukrajini. Srbija treba da odbaci evropske integracije, jer članice EU sprovode novi nacistički pohod na Rusiju, kaže politikolog Aleksandar Pavić.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vladimir Zelenski, odnosno oni koji njime upravljaju ne pokazuju znake da žele mir, naprotiv, kaže Pavić. Zvanični Vašington najavljuje 800 miliona dolara za oružje, a najvećih osam kompanija Sjedinjenih Država iz vojnog kompleksa se dogovaraju o dugoročnom snabdevanju Ukrajine. Hilari Klinton je, podseća naš sagovornik, rekla da oni Rusima u Ukrajini žele da naprave novi Avganistan i da se ratuje protiv Rusa i do poslednjeg Ukrajinca.
„Ukoliko neko misli da svi Ukrajinci ratuju dobrovoljno, treba razjasniti da je unutar ukrajinske vojske uspostavljen princip sličan komesarskom ili sistemu SS u smislu da na svakih 10 vojnika imate jednog Azovca koji će da kontroliše sve ostale.
Oni ne dozvoljavaju da polože oružje, a ukoliko neko želi da se preda, oni ga hapse ili streljaju na licu mesta. Dobro organizovana agresivna manjina, banda ekstremista je preuzela kontrolu nad tom državom“, rekao je Pavić.

Kako je Zelenski postao veći Azov od Azovaca?

Naš sagovornik kaže da je Zelenski izabran na platformi mira sa Rusijom ali se 2019. obavezao da će da raspiše izbore u Donbasu. Rusija je tada, dodaje on, priznavala teritorijalni integritet Ukrajine i trebalo je da dođe do promene Ustava. Međutim, Zelenski je otišao na liniju razdvajanja da naredi povlačenje ali se desilo nešto sasvim suprotno.
© Sputnik / Alexandr Maksimenko / Uđi u bazu fotografijaVojnici Azovskog bataljona polažu zakletvu u Kijevu pre odlaska u Donbas
Vojnici Azovskog bataljona polažu zakletvu u Kijevu pre odlaska u Donbas - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Vojnici Azovskog bataljona polažu zakletvu u Kijevu pre odlaska u Donbas
„Tamo su ga dočekali pripadnici azovskog bataljona i rekli mu da će za svakih hiljadu koje povuče dovesti još deset hiljada. On je popustio i počeo polako da menja svoju politiku tako da je postao veći Azov i od Azovaca. Zbog toga će Rusija morati da sprovede do kraja operaciju denacifikacije i demilitarizacije ali će stići i zapadno oružje u Ukrajinu koje će biti u rukama stranih plaćenika. Došli su psi rata iz svih krajeva sveta koji mogu da ugroze kolektivnu evropsku bezbednost“, naglasio je on.

SAD spremne i na detoniranje prljave bombe u Ukrajini

Zbog toga što na jesen Sjedinjene Države čekaju međuizbori, a rejting demokratama pada, naš sagovornik strahuje da su oni spremni na sve pa i na dodatnu eskalaciju ovog sukoba da bi homogenizovali javno mnjenje i da bi opstali na vlasti.
„Eskalacija može da bude detoniranje prljave bombe u Ukrajini i da se za to optuži Rusija. Sa tim bi bile opravdane sve represivne mere prema stanovništvu, pa čak i da to sve utiče na tok izbora. Ono što jedino ne vidim jeste mir na horizontu“, rekao je Pavić.
Ruska vojska, ocenjuje on, nema strah da uđe u sukob sa bilo kim pa ni sa NATO, jer je pokazala svoju nadmoć. Sada se vidi da je to armija broj jedan u svetu.
Pavić kaže da ako je Srbija deklarisani ruski prijatelj treba da pomognemo jedni drugima. Eventualne sankcije Beograda, Moskva bi doživela kao neprijateljski čin ali da bi se to izbeglo Rusija treba da pomogne Srbiji da ne ostane izolovano ostrvo u Evropi.
„Spremni smo da uđemo u novi rat protiv fašizma, bili smo saveznici i u Drugom svetskom ratu. Znamo za šta se borimo i treba da pomognemo jedni drugima“, rekao je Aleksandar Pavić.

Srbija ne sme da se priključi novoj Sili Osovine

On podvlači da evropski put Srbije pre i nakon specijalne intervencije u Ukrajini nije isti, jer su sada evropske integracije zapravo integracije u NATO i to treba jasno reći.
„Ne može više taj evrounijatski put da se predstavlja kao nešto što nije. Zemlja i narod koji je sa Rusima i Poljacima u Evropi najviše stradao od nacizma u Drugom svetskom ratu ne sme da se priključi novoj Sili Osovine. Postoji nebrojeno dokaza da su zapadne zemlje naoružavale neonaciste i ekstremno desne jedinice u Ukrajini. Glavno pitanje je da li Srbija treba da učestvuje u novom nacističkom pohodu na Rusiju — to je pitanje da li smo na evropskom putu ili ne“, rekao je naš sagovornik.
On podseća da je i jedan od lidera zapadnih zemalja Boris Džonson 2016. rekao da je Evropska unija novi Četvrti Rajh.
 Evropski parlament  - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Ultimatum pred Srbijom: Nesvakidašnji pritisak EU na Beograd - mač sa četiri oštrice
Stop EU - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
SRBIJA
Prvi put u istoriji većina građana Srbije protiv ulaska u EU
Nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SVET
Iz Nemačke u Srbiju stigao ultimatum – zapakovan u čestitku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala