- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Tokom noći oborena tri ukrajinska helikoptera Mi-8 i avion Su-25

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaUdarni helikopter Mi-28 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini
Udarni helikopter Mi-28 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Raketna vojska Rusije je tokom noći oborila tri helikoptera Mi-8 u rejonu Čugujeva, dok je u Harkovskoj oblasti oborila avion Su-25, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ruski PVO sistemi u oblasti Novaja Dmitrovka u Harkovskoj oblasti su oborili avion Su-25 ukrajinskih vazdušnih snaga. Takođe je tokom noći uništeno i 15 ukrajinskih dronova, uključujući jedan ‘Bajraktar TB-2’ iznad naselja Novaja Zarja u Nikolajevskoj oblasti“, rekao je ruski general.

Pored toga, u rejonu Černobajevke su sistemima „Pancir S“ pogođene dve taktičke rakete „Točka U“ i tri projektila višecevnih bacača raketa.
Konašenkov je naveo i da je ruska vojska tokom noći izvršila više od 1.000 granatiranja i da su uništena tri ukrajinska helikoptera Mi-8 u rejonu naselja Čugujev i tri raketna kompleksa „Osa AKM“ u naselju Barvenkovo, 16 skladišta sa naoružanjem i vojnom tehnikom, kao i 33 komandna punkta ukrajinske vojske.

Ruski general je naveo i ukupan bilans uništenog ukrajinskog naoružanja.
„Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno 141 avion, 110 helikoptera, 538 dronova, 261 protivavionski raketni sistem, 2.471 tenk i druga oklopna vozila, 274 višecevnih bacača raketa, 1.075 topova i minobacača i 2.311 jedinica specijalne vojne automobilske opreme“, izjavio je ruski general.
Izbeglica iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
RUSIJA
U Marijupolju normalizovano stanje, građani ne moraju da se kriju od vatre ukrajinskih nacista
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala