- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Marijupolju normalizovano stanje, građani ne moraju da se kriju od vatre ukrajinskih nacista

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaIzbeglica iz Marijupolja
Izbeglica iz Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
U Marijupolju je situacija normalizovana i građani mogu slobodno da se kreću ulicama ne krijući se od metaka ukrajinskih nacista, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Portparol Ministarstvam general-major Igor Konašenkov je dodao da su pokušaji Stejt departmenta da laže o tome da nacistički otpad ima kontrolu nad Marijupoljem predstavljaju fejk vest i direktno saučesništo sa teroristima na najvišem državnom nivou .
„U Marijupolju se situacija normalizovala. Građani mogu slobodno da se kreću ulicama a da se ne kriju od vatre ukrajinskih nacista. Doprema se humanitarna pomoć: namirnice, voda i najneophodnije stvari. Vlasti DNR su organizovale da se ulice očiste od ruševina i da se ukloni uništena ukrajinska vojna tehnika“, rekao je Konašenkov.
Kako je rekao na brifingu za novinare, ostaci ukrajinskih nacista iz "Azova" i strani plaćenici iz SAD i Evrope na teritoriji "Azovstalja" su pouzdano blokirani.
Naše zahteve da oslobode žene i decu koji se navodno nalaze sa njima nacisti ignorišu, dodao je on.
To što nacisti iz „Azova“ i strani plaćenici drže civile kao taoce, ako ih tamo ima, dokazuje da on nisu nikakvi zaštitnici nego teroristi, istakao je Konašenkov.
Raketne jedinice Oružanih snaga Rusije su tokom dana uništile ukrajinski helikopter Mi-8, PVO sistem „Buk 1“i stanicu za radio-elektronsku borbu.
U poslednja 24 sata ruska vojska uništila je 13 ukrajinskih vojnih objekata.
Ministarstvo je saopštilo da su ruske snage preuzele u Harkovskoj oblasti kontrolu nad arsenalom ukrajinske vojske na površini od nekoliko stotina hektara na kojoj se nalaze skladišta hiljada tona municije, uključujući i onu zapadne proizvodnje.
Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska he uništila 140 ukrajinskih aviona i 523 bespilotnih letelica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala