- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Istražni komitet Rusije: Proučićemo aktivnosti britanskih specijalaca u Ukrajini

© AP Photo / Khalid Mohammed, FileBritanski vojnici u Basri u Iraku
Britanski vojnici u Basri u Iraku - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Istražni komitet Rusije će proučiti činjenice o akcijama Specijalne vazdušne službe britanske vojske (SAS) na teritoriji Ukrajine, piše na Telegram kanalu Istražnog komiteta Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se analiziraju činjenice o desantu Specijalne vazdušne službe Britanske armije kod Lavova u okviru istraživanja krivičnih dela ukrajinskih nacista“, navodi se u saopštenju.
Istaknuto je da je Britanija u Lavov poslala eksperte SAS kako bi pomogli ukrajinskim specijalnim službama u organizovanju diverzija na teritoriji Ukrajine. Svi podaci će detaljno biti proučeni, saopštili su u Istražnom komitetu.
Istražni komitet Rusije će u okviru svoje nadležnosti raditi na kontinuiranom otkrivanju osoba koje su umešane u podršku aktuelnom nacističkom režimu u Kijevu, diverzantskih aktivnosti na teritoriji Ukrajine i teških zločina protiv civila i pripadnika Oružanih snaga Rusije.
Specijalna vazdušna služba, skraćeno SAS, je jedinica Britanske armije, osnovana 1941. kao puk, da bi 1950. rekonstituisana kao korpus. Ova jedinica je poslužila kao model za stvaranje mnogobrojnih specijalnih jedinica širom sveta.
Pripadnici te službe smatraju se jednim od najkvalifikovanijih stručnjaka u svetu u oblasti organizacije državnih prevrata, masovnih protesta i mitinga, organizacije ubistava političkih funkcionera, vrbovanja, ali i pripreme terorističkih akata.
Pripadnik eltne britanske specijalne jednice SAS - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
RUSIJA
Desant britanskih specijalaca na zapad Ukrajine: Stigli stručnjaci za pripremu diverzija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala