- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Desant britanskih specijalaca na zapad Ukrajine: Stigli stručnjaci za pripremu diverzija

© Foto : printskirn Pripadnik eltne britanske specijalne jednice SAS
Pripadnik eltne britanske specijalne jednice SAS - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
Pratite nas
Najmanje dve grupe koje broje oko 20 stručnjaka za diverzije i partizansku borbu iz sastava Specijalne vazdušne službe Britanske armije desantirani su iznad Lavovske oblasti u Ukrajini, izjavio je neimenovani predstavnik ruske vojske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je rekao, pripadnici te službe smatraju se jednim od najkvalifikovanijih stručnjaka u svetu u oblsti organizacije državnih prevrata, masovnih protesta i mitinga, organizacije ubistava političkih funkcionera, vrbovanja, ali i pripreme terorističkih akata.

„To nisu obični specijalci, to su intelektualci koji u svom sastavu imaju i ideologe, takoreći profesore, a ostali su stručnjaci iz raznih oblasti“, rekao je on.

Predstavnik ruske vojske je takođe rekao i da oni obično u zonama borbenih dejstava rade pod maskom medicinskih radnika ili humanitaraca.
Specijalna vazdušna služba, skraćeno SAS, je jedinica Britanske armije, osnovana 1941. kao puk, da bi 1950. rekonstituisana kao korpus. Ova jedinica je poslužila kao model za stvaranje mnogobrojnih specijalnih jedinica širom sveta.
Vrši veliki broj funkcija među koje spadaju tajno izviđanje, protivteroristička dejstva, direktna dejstva i prikupljanje obaveštajnih podataka.
Pripadnici Narodne milicije DNR pored borbenog vozila pešadije BTR-82A u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2022
RUSIJA
UŽIVO Na udaru ukrajinske vojske više naselja u DNR, Kijev sprema provokacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala