- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska crkva: Nadamo se povoljnijim uslovima za susret pape i patrijarha

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja
Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril  i papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva se nada povoljnijim uslovima za susret patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila i pape rimskog Franje, saopštio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Čekaćemo povoljniji trenutak za taj događaj. Nedavni razgovor pape i patrijarha posredstvom daljinske komunikacije bio je veoma topao i srdačan i pomogao je da se razmotre najkritičnija pitanja. Ostala ćemo ostaviti za kasnije“, navedeno je u saopštenju.
Mitropolit je ranije rekao da je susret patrijarha Kirila i pape Franje morao da bude odložen zbog onoga što se dešava tokom poslednja dva meseca, kao i zbog bezbednosnih i logističkih poteškoća u organizovanju takvog susreta i medijskog izveštavanja o njemu.
Ranije je papa Franja u intervjuu za argentinski list „Nasion“ izjavio da je Vatikan odložio njegov susret s poglavarom Ruske pravoslavne crkve, koji je trebalo da bude održan u junu, u Jerusalimu.
Prema rečima pape Franje, susret u ovom trenutku bi mogao da dovede do „velike zabune“. On je dodao da je uvek radio na razvijanju međureligijskog dijaloga, a svoje odnose s ruskim patrijarhom je ocenio kao „veoma dobre“.
Istorijski susret pape Franje i patrijarha Kirila dogodio se 12. februara 2016. godine u Havani. To je bio prvi takav sastanak u istoriji: poglavari Katoličke i Ruske pravoslavne crkve se nikada nisu sastajali.
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
RUSIJA
Ruski patrijarh poziva: Ujedinimo se u ovom teškom trenutku!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala