- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski patrijarh poziva: Ujedinimo se u ovom teškom trenutku!

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Kiril
Patrijarh Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
Pratite nas
Vernici bi trebalo da se ujedine u teškom trenutku za zemlju, uključujući i oko vlasti, a vlasti treba da osećaju odgovornost za ljude i da služe narodu, izjavio je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Neka nam Gospod svima pomogne da se svi ujedine u ovom teškom vremenu za našu otadžbinu, pa i oko vlasti, kao i da vlasti budu ispunjene odgovornošću za svoj narod, poniznošću i spremnošću da mu služe. Tada će u našem narodu vladati istinska solidarnost i sposobnost da odbijamo spoljašnje i unutrašnje neprijatelje i uredimo svoj život tako da u njemu bude što više dobrote, istine i ljubavi“, rekao je patrijarh Kiril nakon službe u prestoničnom hramu Pokrova Presvete Bogorodice u rejonu Ljuberecka polja.

Prema njegovim rečima, verovatno je ono što je vladaru potrebno – da ima poštovanje, autoritet, poslušnost, ne iz straha, nego iz savesti. Istovremeno, napomenuo je da nije reč samo o državnoj vlasti, u velikim grupama, „već i o vlasti u porodici, među prijateljima, o formalnoj i neformalnoj vlasti”.
„Neka Gospod prosvetli svakoga ko je na vlasti, neka prosvetli i svako ko se potčinjava vlasti, jer je svaka vlast od Boga, uči nas Sveto Pismo, a to zahteva od nas da poštujemo vlast. Ali to poštovanje vlasti prerasta u iskreno ljubavi i zahvalnost kada vlast služi onako kako nas danas uči reč Božija“, zaključio je patrijarh.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril - Sputnik Srbija, 1920, 03.04.2022
RUSIJA
Ruski patrijarh: Slomili smo kičmu fašizmu, Bog će nam pomoći i danas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala