- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Odbijena žalba, Medenica ostaje u pritvoru

© Foto : Youtube/NVO MANS/PrintscreenPredsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica
Predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Bivša predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica ostaje u prtivoru, nakon što je Krivično veće Višeg suda u Podgorici odbilo žalbu na raniju odluku sudije za istragu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Da je žalba odbijena za Portal RTCG saopštio je Zdravko Begović, advokat Vesne Medenice.
Podsećamo, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je Medenici pritvor do 30 dana na zahtev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), nakon čega je Begović uložio žalbu.
„Izjavio sam žalbu na odluku, smatrao sam da nema osnova za trajanje pritvora i tražio sam da se to rešenje ukine. Međutim, dobio sam obaveštenje od Višeg suda u formi rešenja da je ta žalba odbijena kao neosnovana“, rekao je Begović.
Na čelu Krivičnog veća koje je odbilo žalbu je, prema rečima Begovića, bio predsednik Višeg suda Boris Savić, a sudije su bile Zoran Radović i Vesna Pean.
Na pitanje Portala RTCG u kakvom je sada stanju Medenica, Begović je odgovorio: „Ako bih rekao stabilno, to je medicinski termin, ali pod kontrolom je lekara, prima određenu terapiju i stanje se, nadam se, popravlja“.
Lekari, kako je saopštio, navode da terapijama pokušavaju da je povrate, te da ima ozbiljnih hroničnih problema sa srcem.
„Posle nedelje će se obaviti medicinske pretrage, odnosno snimanja kako bi se proverilo da li ima oštećenja i uspostavila prava dijagnoza“, rekao je Begović, navodeći da je Medenica i dalje u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).
Vesna Medenica - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
REGION
Mediji: Vesna Medenica pokušala da izvrši samoubistvo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala