- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo: Usled požara na krstarici „Moskva“ jedan vojnik poginuo, 27 se vodi kao nestalo

© Press-služba Černomorskogo flota VMF RF / Uđi u bazu fotografijaRaketna krstarica "Moskva" Crnomorske flote Rusije
Raketna krstarica Moskva Crnomorske flote Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Jedan vojnik raketne krstarice „Moskva“ je poginuo pokušavajući da ugasi požar koji je nedavno izbio na brodu, njih 27 se vodi kao nestalo, a preostalih 396 članova posade je bilo evakuisano, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao posledica požara od 13. aprila raketna krstarica ‘Moskva’ je pretrpela teška oštećenja zbog detonacije municije. Pokušaji posade da ugase požar nisu dali rezultate. Tokom borbe za brod poginuo je jedan vojnik, njih 27 se vodi kao nestalo. Ostalih 396 članova posade je evakuisano sa krstarice na brodove Crnomorske flote koji su se nalazili u toj oblasti i prebačeni su u Sevastopolj“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se navodi da je velika većina oficira, zastavnika i mornara sa krstarice „Moskva“ izrazila želju da nastavi službu na brodovima Crnomorske flote.
Krstarica Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Šta je poznato o požaru na ruskoj krstarici „Moskva“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala