- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Film „Nečista krv“ na još pet stranih jezika na Netfliksu

© Foto : Jutjub printskinDragan Bjelogrlić kao Hadži Trifun u "Nečistoj krvi"
Dragan Bjelogrlić kao Hadži Trifun u Nečistoj krvi - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Film „Nečista krv - Greh predaka“ reditelja Milutina Petrovića na platformi Netfliks biće dostupan i sa titlovima za mađarski, češki, poljski, rumunski i bugarski jezik, najavili su danas producenti.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prevodi se rade uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, a trenutno se „Nečista krv - greh predaka“ na Netfliksu može pogledati sa titlovima za srpski, engleski i turski jezik, kaže se u saopštenju.
„Nečista krv - greh predaka“, drama epohe smeštena u tursko Vranje polovinom 19. veka sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi, prvi je film na srpskom jeziku koji se našao na Netfliksu, od ovog januara, prenosi Tanjug.
Film produkcijske kuće „Dis end det“ nastao je po motivima dela Bore Stankovića (1876-1927) i naknadno pronađenom scenariju Vojislava Nanovića (1922-1983), u adaptaciji Milene Marković, a imao je premijeru letos na Palićkom festivalu, dok je nedavno prikazana i televizijska serija.
„Nečistu krv - greh predaka“ su između ostalih podržali Ministarstvo kulture i informisanja preko Filmskog centra Srbije i konkursa za filmove sa temom od nacionalnog značaja, kao i Medija kreativna Evropa i Delegacija EU u Srbiji.
Beogradska premijera filma Nečista krv - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Aplauz za Bjelogrlića i ekipu: "Nečista krv" premijerno u Beogradu /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala