Aplauz za Bjelogrlića i ekipu: "Nečista krv" premijerno u Beogradu /foto, video/

© Lola ĐorđevićBeogradska premijera filma "Nečista krv"
Beogradska premijera filma Nečista krv - Sputnik Srbija, 1920, 24.08.2021
Pratite nas
Film „Nečista krv – Greh predaka“ reditelja Milutina Petrovića premijerno je prikazan večeras u Kombank dvorani u Beogradu.
Beogradskoj publici nakon dve premijerne projekcije poklonila se filmska ekipa predvođena rediteljem Milutinom Petrovićem. Među članovima ekipe bio je i tumač glavne uloge Dragan Bjelogrlić čije ime od juče puni naslovnice zbog incidenta sa rediteljem Predragom Gagom Antonijevićem.
Publika je izlazak filmske ekipe dočekala aplauzom.
Pored Bjelogrlića u filmu igraju i Katarina Radivojević, Anđela Jovanović, Feđa Štukan, Tim Sejfi, Nela Mihailović, Marko Grabež, Aleksandar Ristoski, Nedim Nezirović, Dejan Bućin, Teodora Dragićević, Milica Gojković, Vaja Dujović i Nikola Vujović.
Radnja filma „Nečista krv - Greh predaka” se dešava pre Sofkinog rođenja i prati priču o njenom dedi Hadži Trifunu, uglednom srpskom trgovcu, koji pokušava da očuva mir sa turskim vlastima, ali i održi svoj ugled i uticaj u Vranju, važnoj turskoj varošici u blizini granice sa oslobođenom Srbijom.
Dok Trifun priprema dva sina da ga naslede na poziciji vođe među srpskim narodom, muke mu stvaraju ne samo moćni turski begovi nego i sama njegova porodica. Trifun donosi niz teških odluka koje će kasnije uticati na njegove potomke, junake iz romana „Nečista krv”.
Film je rađen po scenariju Vojislava Nanovića, koji je adaptirala Milena Marković.
Za scenografiju je bio zadužen Milenko Jeremić, koji je sa svojim timom za potrebe filma izgradio rekonstrukciju Vranja iz 19. veka, dok je veličanstvene kostime epohe kreirala kostimografkinja Marina Medenica.
Film je do sada već nagrađen kao najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, kao i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković.
Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počinje istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvara jesenju sezonu bioskopa.
Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala