- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

MMF: Evropa može bez ruskog gasa šest meseci, a posle….

© Sputnik / Lola ĐorđevićGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Evropa može bez ruskog gasa najduže šest meseci, posle čega će evropska ekonomija snažno osetiti negativne posledice odustajanja od ruskih energenata, rekao je za AFP šef kancelarije MMF za Evropu Alfred Kamer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U narednih šest meseci Evropa može da opstane potpuno bez ruskog gasa. U isto vreme, ako bi se tako nastavilo do zime ili i duže onda bi to imalo velike negativne posledice za evropsku ekonomiju“, kaže Kamer.
Da bi se uticalo na situaciju potrebno je više mera, navodi on.
Jedna je potraga za alternativnim izvorima isporuka, što već radi čitav niz država. Takođe i potrošači mogu da smanje potražnju, da bi se ranije napravile zalihe gasa i ublažili negativni efekti.
Podsetimo, potpredsednik Vlade Rusije Aleksandar Novak je nedavno u autorskom članku za list „Energetska politika“ rekao da je mala verovatnoća da će Evropska unija uspeti da u narednih pet do 10 godina u potpunosti zameni naftu i gas iz Rusije, s čim se slažu ključni igrači industrije.
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
RUSIJA
Šolc: Embargo na ruski gas neće doneti mir Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala