- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šolc: Embargo na ruski gas neće doneti mir Ukrajini

© AP Photo / John MacDougallNemački kancelar Olaf Šolc
Nemački kancelar Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
Pratite nas
Ispunjavanje želje Kijeva da se pod hitno uvede zabrana na uvoz ruskog gasa nije svrsishodno i moglo bi da dovede do teških posledica po mnoge zemlje, izjavio je u intervjuu za list „Špigl“ nemački kancelar Olaf Šolc.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njegovim rečima, takva mera neće pomoći da se zaustavi sukob u Ukrajini.
Nemački kancelar je, takođe, kritikovao mišljenje da Berlin, nastavljajući da kupuje ruski gas, sponzoriše vojnu operaciju Moskve.
„Stvar je u tome što želimo da izbegnemo dramatičnu ekonomsku krizu, gubitke miliona radnih mesta i fabrika koje se nikada više neće otvoriti. Naša zemlja i cela Evropa bi od toga trpele ozbiljne posledice, a to bi ozbiljno uticalo i na finansiranje obnove Ukrajine. Zbog toga sam u obavezi da kažem: to ne možemo da dozvolimo“, rekao je Olaf Šolc.

Berlin spreman da bude garant bezbednosti Ukrajine

Govoreći o specijalnoj operaciji Rusije u Ukrajini, nemački kancelar je rekao da je neophodan mirovni sporazum koji će „omogućiti Ukrajini da se u budućnosti štiti samostalno“ i dodao da je Berlin spreman da istupi kao garant bezbednosti.
„Neophodno je primirje, ruska vojska mora da se povuče. Neophodan je mirovni sporazum koji će Ukrajini omogućiti da se sama štiti u budućnosti. Opremićemo ih tako da im bezbednost bude zagarantovana“, rekao je Šolc.
Prema njegovim rečima, „Nemačka je odgovorna za mir i bezbednost u celoj Evropi“. Nemački kancelar je u vezi s tim dodao da ne smatra opravdanim neposredno učešće njegove zemlje i NATO-a u sukobima u Ukrajini.
Šolc je dodao da sankcije nanose ogromnu štetu ruskoj ekonomiji., „Hladni mir, koji nije učvršćen sporazumom neće izvesti Rusiju iz sankcionog režima“, dodao je kancelar.
Emanuel Makron  - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2022
RUSIJA
Makron: Embargo na ruski gas sada nije na dnevnom redu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala